Investicije u oblasti finansija, bankarstva, osiguranja

Kompanije iz Švajcarske planiraju da u Srbiju ulože dve milijarde evra

EUInvesticijeSrbija

8.2.2023 08:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Kompanije iz Švajcarske planiraju da u Srbiju ulože dve milijarde evra Kompanije iz Švajcarske planiraju da u Srbiju ulože dve milijarde evra
Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Rade Basta razgovarao je sa osnivačem švajcarske konsultanske kuće GapBridge AG Markom Klapasonom (Marc Clapasson) o investicijama švajcarskih... Kompanije iz Švajcarske planiraju da u Srbiju ulože dve milijarde evra

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Rade Basta razgovarao je sa osnivačem švajcarske konsultanske kuće GapBridge AG Markom Klapasonom (Marc Clapasson) o investicijama švajcarskih kompanija u Srbiji.

Basta je naglasio da se čitav svet suočava sa teškim vremenima, ali da su, prema dosadašnjim podacima, globalni izazovi ostavili manje posledice na Srbiju u poređenju sa većinom evropskih zemalja, zbog postignute političke, makroekonomske i finansijske stabilnosti.

Srbija je prepoznata kao dobar i pouzdan partner, ukazao je on i dodao da u privatizacionom portfelju Ministarstva privrede ima 58 kompanija koje predstavaljaju dobru šansu za investiranje potencijalnih švajcarskih partnera.

Klapason je iskazao spremnost da investira dve milijarde evra u Srbiju, a oblasti interesovanja su grinfild i braunfild investiranje u oblasti finansija, bankarskog sektora, osiguranja, novih tehnologija i nekretnina.

  • GOCA BG

    12.2.2023 #1 Author

    Samo neka ulazu naravno,eto novih radnih mesta…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...