OTP banka poziva inovatore, mala i srednja preduzeća...

Konkurs Generator ZERO 2023 otvoren do 15. marta

BankeInovacijePreduzetnikSrbija

1.2.2023 18:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Konkurs Generator ZERO 2023 otvoren do 15. marta Konkurs Generator ZERO 2023 otvoren do 15. marta
OTP banka je pokrenula novi ciklus Generator ZERO 2023 konkursa sa ciljem da podrži rešenja koja doprinose smanjenju karbonskog otiska i rastu zelene ekonomije.... Konkurs Generator ZERO 2023 otvoren do 15. marta

OTP banka je pokrenula novi ciklus Generator ZERO 2023 konkursa sa ciljem da podrži rešenja koja doprinose smanjenju karbonskog otiska i rastu zelene ekonomije.

Banka poziva inovatore, startape, mikro, mala, srednja i socijalna preduzeća, kao i organizacije civilnog društva (koja nisu korisnici budžetskih sredstava) da se prijave na sajtu www.generator.rs do 15. marta sa inovativnim projektima ili rešenjima.

Predsednik Izvršnog odbora i CEO OTP banke Predrag Mihajlović, istakao je da upravo Generator ZERO najbolje oslikava stratešku opredeljenost banke ka održivom poslovanju i inovativnom razmišljanju u smeru razvoja zelene ekonomije, čime je opravdano tokom sedam godina postao jedan od najvažnijih projekata OTP banke.

„Generator je posebno važan za nas jer doprinosi razvoju inovativne kulture i većoj održivosti u poslovanju, pokreće nas da budemo agilni, proaktivni i da idemo u korak sa izazovima. Pratimo i reagujemo na trendove i promene u okruženju koje je vrlo dinamično, a često i nepredvidivo.

Prepoznajemo gde je neophodna naša uključenost i momentalno delovanje, a to su klimatske promene, zaštita životne sredine i razvoj cirkularne ekonomije“, rekao je Mihajlović.

Vuk Kosovac, član Izvršnog odbora za poslove sa stanovništvom i razvoj digitala OTP banke i ujedno predsednik Velikog žirija konkursa Generator ZERO, podsetio je da je ovaj projekat pokrenut još 2017. godine i istakao da su teme za svaki ciklus situaciono birane, odnosno spram njihovog značaja za društvo i ekonomiju, kako na lokalnom tako i na globalnom nivou.

Na otvaranju ovogodišnjeg konkursa govorila je i Milena Mićanović, direktorka za komunikacije i odnose sa javnošću OTP banke Srbija, koja je poručila da Banka i ove godine želi da nagradi projekte kojima je potreban vetar u leđa da bi bili realizovani, kao i postojeća rešenja koja traže zamajac da napreduju.

Kao i prošle godine, nagrada OTP banke za pobedničko rešenje je novčani iznos od dva miliona dinara, kao i dugoročna ekspertska podrška na polju poslovne ekspanzije i pronalaženja novih mogućnosti, uz prezentovanje rešenja u OTP Lab inovacionom hub-u matične OTP Grupe, kao i u investicionom fondu Portfolion.

  • Tina

    5.2.2023 #1 Author

    Pretpostavljam da ce se javiti veliki broj zainteresovanih za ovaj projekat Otp banke

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...