Mađarska kompanija priprema odlazak iz Rusije

OTP banka prodaje rusku podružnicu

BankeNovacSvetVesti

12.8.2022 09:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

OTP banka prodaje rusku podružnicu OTP banka prodaje rusku podružnicu
Mađarska OTP banka razmatra prodaju svoje ruske podružnice, saopštila je ta kompanija u izveštaju, ističući da bi eventualna prodaja mogla da ima pozitivan uticaj... OTP banka prodaje rusku podružnicu

Mađarska OTP banka razmatra prodaju svoje ruske podružnice, saopštila je ta kompanija u izveštaju, ističući da bi eventualna prodaja mogla da ima pozitivan uticaj na akcionare.

„Rukovodstvo OTP banke primenjuje princip ‘going enterprise’, ali u Rusiji menadžment razmatra sve potencijalne opcije koje ne smanjuju vrednost za akcionare, uključujući prodaju ruskog preduzeća po prihvatljivoj ceni“. saopštila je banka, prenosi Komersant.

U maju je Reuters izvestio o pritisku na OTP banku da proda svoje poslovanje u Rusiji. Prema rečima predstavnika banke, ukrajinski zakon o povećanju poreza za 1,5 put za preduzeća sa ruskim filijalama, može da zakomplikuje rad odeljenja u Rusiji.

Saopšteno je da je OTP baka počela je da gasi svoje aktivnosti u Rusiji, pripremajući se za moguće povlačenje iz zemlje. OTP banka osnovana je u Rusiji 1994. godine. U martu 2022. godine centrala grupe objavila je prekid ulaganja u razvoj podružnice.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...