Saradnja sa EBRD vredna 25 miliona evra

Kreditna linija OTP banke namenjena malim i srednjim preduzećima

BankeBiznisPoslovanjePreduzetnikSrbija

7.10.2022 12:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Kreditna linija OTP banke namenjena malim i srednjim preduzećima Kreditna linija OTP banke namenjena malim i srednjim preduzećima
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je OTP banci Srbija odobrila zajam u iznosu od 25 miliona evra za dalje kreditiranje malih i... Kreditna linija OTP banke namenjena malim i srednjim preduzećima

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je OTP banci Srbija odobrila zajam u iznosu od 25 miliona evra za dalje kreditiranje malih i srednjih preduzeća (MSP) u Srbiji. Kreditna linija će služiti kao podrška kreditiranju privatnih preduzeća u vidu linija za obrtni kapital i investicionih kredita, pre svega za MSP koji posluju u ekonomski manje razvijenim delovima zemlje.

Kreditna linija će dodatno osnažiti pristup finansiranju za MSP u trenutno izazovnim uslovima poslovanja.

 “U skladu sa našom vodećom pozicijom na tržištu u kreditiranju stanovništva i privrede, pristupili smo potpisivanju nove kreditne linije sa EBRD-om sa uverenjem da ćemo na taj način dodatno ojačati razvoj srpske privrede i njene otpornosti na srednji i duži rok”, istakao je Predrag Mihajlović, CEO i predsednik Izvršnog odbora OTP banke Srbija.

On je dodao da će OTP banka nastojati da deo sredstava iz ove kreditne linije usmeri na finansiranje kvalitetnih zelenih projekata, kroz ulaganja u projekte obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti.  

“Nova kreditna linija u iznosu od 25 miliona evra doprineće da zadržimo zdrav kvalitet portfolija OTP banke i očekujem značajno interesovanje i postojećih i novih klijenata iz MSP sektora. Mi smo u redovnoj komunikaciji sa međunarodnim finansijskim institucijama u cilju sagledavanja dodatnih izvora finansiranja kako bismo obezbedili bolje uslove finansiranja malih i srednjih preduzeća“, objasnio je Branimir Spasić, CFO i član Izvršnog odbora OTP banke je naveo.

Aleksandra Vukosavljević, direktorka EBRD za finansijske institucije na Zapadnom Balkanu i Istočnoj Evropi smatra da će nova kreditna linija omogućiti malim i srednjim preduzećima jednostavniji pristup finansiranju za razvoj i jačanje konkurentnosti, na lokalnom i stranim tržištima.

EBRD je vodeća investiciona institucija u Srbiji. Banka je do danas uložila preko 7,5 milijardi evra u 296 projekata u zemlji. Fokus banke u Srbiji jeste razvoj privatnog sektora, poboljšanje javne komunalne infrastrukture i olakšavanje tranzicije zemlje ka zelenoj ekonomiji.

 • Milovan94

  9.10.2022 #1 Author

  Treba iskoristiti

  Odgovori

 • VILENJAK

  9.10.2022 #2 Author

  Sve one nude na početku, e kad dođe naplata…problem

  Odgovori

 • DANIJELA

  9.10.2022 #3 Author

  Ne verujem da su bas povoljni uslovi za preduzeca s obzirom na divljanje euribora.

  Odgovori

 • VERA

  9.10.2022 #4 Author

  Nema nista za dzabe.

  Odgovori

 • LUKA

  9.10.2022 #5 Author

  Ne verujem da je tako

  Odgovori

 • GOCA BG

  10.10.2022 #6 Author

  Koliko je isplatvo,znace firme…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...