Investicija vredna 12,5 miliona evra

Kreće gradnja Regionalnog centra za upravljanje otpadom za šest opština Pčinjskog okruga

SrbijaU fokusu

14.3.2024 08:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Kreće gradnja Regionalnog centra za upravljanje otpadom za šest opština Pčinjskog okruga Kreće gradnja Regionalnog centra za upravljanje otpadom za šest opština Pčinjskog okruga
Radni sastanak sa konsultantima KfW Banke i predstavnicima JKP Komrad, s ciljem sprovođenja aktivnosti na realizaciji projekta Regionalni centar za upravljanje otpadom Meteris, održao... Kreće gradnja Regionalnog centra za upravljanje otpadom za šest opština Pčinjskog okruga

Radni sastanak sa konsultantima KfW Banke i predstavnicima JKP Komrad, s ciljem sprovođenja aktivnosti na realizaciji projekta Regionalni centar za upravljanje otpadom Meteris, održao je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicima. Vrednost projekta je 12,5 miliona evra.

On je saopštio da je realizacijom projekta planirano proširenje sadašnje deponije na prostoru od 64 hektara, sa postrojenjem za sortiranje otpada iz šest lokalnih samouprava Pčinjskog okruga, piše eKapija.

Projekat će, kako je saopšteno iz lokalne samouprave, finansirati KfW Banka, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Grad Vranje. Vrednost celokupnog projekta je 12,5 miliona evra, od čega KfW banka izdvaja oko 9,5 miliona evra bespovratnih sredstava, dok ostatak sredstava izdvaja Grad Vranje.

„Na današnjem sastanku dogovoreni su prvi koraci u realizaciji ovog veoma značajnog projekta koji podrazumevaju izradu normativno pravnih akata, kao i elaborata imovine”, istakao je Milenković.

Najavljeno je da sledi potpisivanje međuopštinskog sporazuma sa šest opština Pčinjskog okruga o sprovođenju svih aktivnosti na realizaciji projekta.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...