Namirnice na jugu Srbije najjeftinije

Krompir i crni luk najskuplji u Beogradu, pasulj u Novom Pazaru

AgrobiznisBiznisSrbija

8.12.2021 14:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Krompir i crni luk najskuplji u Beogradu, pasulj u Novom Pazaru Krompir i crni luk najskuplji u Beogradu, pasulj u Novom Pazaru
Cene poljoprivrednih proizvoda uglavnom su najviše u Beogradu, ali pojedini proizvodi mogu se kupiti i po nižoj ceni u odnosu na onu koja je,... Krompir i crni luk najskuplji u Beogradu, pasulj u Novom Pazaru

Cene poljoprivrednih proizvoda uglavnom su najviše u Beogradu, ali pojedini proizvodi mogu se kupiti i po nižoj ceni u odnosu na onu koja je, na primer, u Novom Pazaru ili Smederevu.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku (RZS), krompir je najskuplji u Beogradu, te je stanovnicima glavnog grada potrebno da za krompir izdvoje između 70 i 100 dinara po kilogramu, dok se u Vranju može kupiti i po ceni od 50 dinara.

U Beogradu se jabuke po kilogramu mogu kupiti po ceni od 60 do 103 dinara, dok je isto voće najjeftinije u Leskovcu, gde košta 52 dinara, a najskuplje u Smederevu – 120 dinara.

Raspon cene pasulja po kilogramu u Beogradu se kreće od 220, što je najniža cena za taj proizvod na našem tržištu, do 352 dinara, dok je najskuplja u Novom Pazaru i iznosi čak 600 dinara.

Crni luk najskuplje se prodaje u Beogradu i Pančevu, po ceni od 100 dinara po kilogramu, a najjeftiniji se može kupiti u Nišu i Vranju po ceni od 35 dinara.

RZS je obrađivao ove cene u periodu od 15. do 21. novembra.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...