osigurane brze isplate dobavljačima

Međunarodna platforma za faktoring grupe Intesa Sanpaolo dostupna u Srbiji

BiznisBolji posaoEUInovacijePoslovanjeSrbija

1.6.2023 13:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Međunarodna platforma za faktoring grupe Intesa Sanpaolo dostupna u Srbiji Međunarodna platforma za faktoring grupe Intesa Sanpaolo dostupna u Srbiji
Banca Intesa je na tržište Srbije uvela Confirming, digitalnu platformu za faktoring matične, međunarodne bankarske grupacije Intesa Sanpaolo. Nova platforma predstavlja rešenje za finansiranje... Međunarodna platforma za faktoring grupe Intesa Sanpaolo dostupna u Srbiji

Banca Intesa je na tržište Srbije uvela Confirming, digitalnu platformu za faktoring matične, međunarodne bankarske grupacije Intesa Sanpaolo.

Nova platforma predstavlja rešenje za finansiranje međunarodnog lanca snabdevanja, a dobavljačima (izvoznicima) koji posluju u Italiji, Rumuniji, Mađarskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Albaniji i Srbiji omogućiće online povezivanje i prodaju potraživanja prema kupcima koji se nalaze u pomenutim zemljama bez regresne osnove, dok će u narednom periodu sistem biti proširen i na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Ove zemlje, koje posluju u okviru Divizije međunarodnih banaka članica (ISBD) Intesa Sanpaolo grupe, uvode platformu nakon Italije, u kojoj ovaj sistem u uspešno funkcioniše sa više od 3.000 aktivnih kompanija.

Confirming platforma optimizuje upravljanje likvidnošću za kupce i osigurava brze isplate dobavljačima, čime se troškovi usled kašnjenja smanjuju za obe strane, a rizik neplaćanja je eliminisan. U isto vreme, banka postaje partner u lancu snabdevanja, što podiže nivo poverenja i za kupce i za dobavljače, piše u zvaničnom saopštenju.

“Uvođenjem Confirming platforme na tržište Srbije, Banca Intesa pruža mogućnost svojim klijentima koji se bave izvozom da brzo, efikasno i bez potrebe potpisivanja dodatne dokumentacije digitalno prodaju međunarodna potraživanja od ino-kupaca i na taj način iskoriste prednosti ubrzanja novčanog toka i ostvare finansiranje bez dodatnih obaveza prema banci. S druge strane, klijenti koji se bave uvozom moći će da preko platforme svojim ino-dobavljačima prodaju potraživanja bez prava na regres i tako ostvare povoljnije uslove za nabavke i potencijalno prošire obim sradnje sa svojim partnerima“, izjavio je Predrag Milenović, direktor Divizije za poslovanje sa privredom i član Izvršnog odbora Banca Intesa.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.