maksimalan iznos za fizička šest, za pravna lica 18 miliona dinara

Banca Intesa i ove godine odobrava subvencionisane agro kredite

AgrobiznisBankeBiznisSrbija

3.5.2023 13:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Banca Intesa i ove godine odobrava subvencionisane agro kredite Banca Intesa i ove godine odobrava subvencionisane agro kredite
Banca Intesa, članica međunarodne bankarske grupacije Intesa Sanpaolo, potpisala je ugovor sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede o učešću u sprovođenju državnog programa subvencionisanog... Banca Intesa i ove godine odobrava subvencionisane agro kredite

Banca Intesa, članica međunarodne bankarske grupacije Intesa Sanpaolo, potpisala je ugovor sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede o učešću u sprovođenju državnog programa subvencionisanog kreditiranja poljoprivredne proizvodnje za 2023. godinu.

Krediti sa subvencijom kamate odobravaju se u dinarima, sa fiksnom kamatnom stopom do tri odsto godišnje i namenjeni su fizičkim licima – registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, preduzetnicima, pravnim licima i zemljoradničkim zadrugama za nabavku obrtnih i osnovnih sredstava i investiciona ulaganja u poljoprivrednu mehanizaciju i opremu.

Krediti su dostupni u maksimalnom iznosu od šest miliona dinara za fizička i 18 miliona dinara za pravna lica, uz rok otplate do 60 meseci u zavisnosti od namene i mogućnost korišćenja grejs perioda do 24 meseca, navodi se u saopštenju.

„Kao tradicionalni partner države u pružanju podrške razvoju sektora agrara, Banca Intesa i ove godine učestvuje u sprovođenju programa subvencionisanog kreditiranja poljoprivrednih proizvođača. Ovaj program čini veoma važan deo naše ponude i ukupne podrške koju pružamo klijentima, što potvrđuje i podatak da smo protekle godine odobrili 1,33 milijarde dinara subvencionisanih kredita, što nas stavlja u sam vrh tržišta u pogledu učešća u njegovoj realizaciji. Namera nam je da i ove godine budemo jedna od najaktivnijih banaka na ovom planu, obezbeđujući klijentima pristup izuzetno povoljnim uslovima finansiranja za očuvanje stabilnosti poslovanja i unapređenje proizvodnje“, izjavila je Maja Andonov, direktor Sektora za poslovanje sa malim biznisom Banca Intesa.

Banca Intesa je jedan od vodećih kreditora sektora agrara, sa kojim posluje od 2008. godine. Zahvaljujući inovativnim proizvodima i unapređenim procesima, banka je tokom 2022. godine podržala registrovana poljoprivredna gazdinstva kreditima u ukupnoj vrednosti od 60,6 miliona evra, ostvarivši pritom rast novih plasmana od 33 odsto u odnosu na godinu ranije, istaknuto je u saopštenju.

  • darko

    24.1.2024 #1 Author

    Zdrvo ja sam Darko iz sumadije interesuje me dali imate u ponudi povoljne kredite za poljoprivredna gazdinstva kupio bih neke polov ne masine traktor i jos neke prikljucke pa me interesuje sta imate u ponudi rok otplate i visina kamate.Hvala

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...