predstavljeni rezultati rada

AmCham u Srbiji izabrala dva nova člana Upravnog odbora

SrbijaU fokusu

9.2.2023 15:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

AmCham u Srbiji izabrala dva nova člana Upravnog odbora AmCham u Srbiji izabrala dva nova člana Upravnog odbora
Članice Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) su na Generalnoj skupštini izabrale dva nova člana Upravnog odbora. Na osnovu glasanja, Igor Lončarević, iz kompanije... AmCham u Srbiji izabrala dva nova člana Upravnog odbora

Članice Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) su na Generalnoj skupštini izabrale dva nova člana Upravnog odbora. Na osnovu glasanja, Igor Lončarević, iz kompanije KPMG izabran je na poziciji sekretara blagajnika, dok je Marko Martinović iz kompanije PepsiCo, izabran na poziciji člana Upravnog odbora.

Proteklu godinu Američka privredna komora završila je sa najvišim brojem članova od osnivanja, navodi se u saopštenju.

Poverenje AmCham-a sada uživa 231 međunarodna i domaća kompanija u Srbiji, koje su investirale preko 14 milijardi evra i koje zapošljavaju preko 100.000 građana Srbije.

„Ovakav rezultat predstavlja obavezu da se mišljenje naših članova još više čuje, ali i dodatni podstrek u borbi za predvidivo i stabilno poslovno okruženje“, istakao je Stefan Lazarević, predsednik AmCham-a.

Pored daljeg unapređenja odnosa između Srbije i SAD-a, u ovoj godini fokus Američke privredne komore biće na četiri prioriteta: nastavak digitalne transformacije društva i privrede, dosledno sprovođenje zelene agenda za ekološki čistu i energetski efikasnu Srbiju, unapređenje sistema zdravstvene zaštite i podrška regionalnim inicijativama koje za cilj imaju integraciju Srbije u EU, a jedna od njih je Otvoreni Balkan, rekao je Lazarević.

Prilikom obraćanja AmCham zajednici, američki ambasador Kristofer Hil (Christopher Hill) rekao je da nema istorisjkog perioda u kojem je Američka privredna komora u Srbiji bila tako jaka i uticajna u svojoj ulozi i podsticanju američko – srpskih odnosa, u građenju mostova koji povezuju dve zemlje i dinamične ljude, kao i u razvijanju modela saradnje koji su tako neophodni za uspešne i dugotrajne odnose.

  • MAJA

    10.2.2023 #1 Author

    Nislim da su sada zaokruzili ćlanve

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...