Nepoverenje ostaje najveći izazov udruživanju država

Hil: Otvoreni Balkan nije nametnut spolja

RegionSrbija

9.2.2023 10:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Hil: Otvoreni Balkan nije nametnut spolja Hil: Otvoreni Balkan nije nametnut spolja
Američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil (Cristopher Hill) izjavio je jutros da zemlje balkanskog regiona moraju da imaju određene modele saradnje, napominjući da je... Hil: Otvoreni Balkan nije nametnut spolja

Američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil (Cristopher Hill) izjavio je jutros da zemlje balkanskog regiona moraju da imaju određene modele saradnje, napominjući da je projekat Otvoreni Balkan veoma pozitivan.

„Dopada mi se što je razvijen tu na Balkanu, nije nametnut spolja. Mi to podržavamo, kao i druge projekte regionalne integracije“, rekao je Hil za Radio televiziju Srbije, govoreći povodom sinoćnje godišnje Skupštine Američke privredne komore, prenela je Beta.

Na pitanje koji su još izazovi ostali kod potpunije ekonomske integracije, on je naveo da „očito postoje politički izazovi – nasleđeni problemi i nepoverenje“.

„Rekao bih da je ovde mnogo istorijskog nasleđa, više nego što je to potrebno, moramo naći način da to prevaziđemo“, istakao je Hil.

  • TATJANA

    14.2.2023 #1 Author

    Otvoreni Balkan je najbolji projekat u poslednjih nekoliko desetina godina

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...