zemlja partner Italija

Međunarodni poljoprivredni sajam od 20. do 26. maja u Novom Sadu

BiznisSrbija

17.5.2023 16:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Međunarodni poljoprivredni sajam od 20. do 26. maja u Novom Sadu Međunarodni poljoprivredni sajam od 20. do 26. maja u Novom Sadu
Na 90. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, koji će biti održan od 20. do 26. maja, nastupiće više od 1.100 izlagača iz 26 zemalja,... Međunarodni poljoprivredni sajam od 20. do 26. maja u Novom Sadu

Na 90. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, koji će biti održan od 20. do 26. maja, nastupiće više od 1.100 izlagača iz 26 zemalja, najavili su u sredu organizatori.

Direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković rekao je na konferenciji za novinare da je ovogodišnja zemlja partner Italija, prenosi Beta.

„Italija će na prostoru od preko 500 kvadratnih metara nastupiti sa najvažnijim preduzećima iz oblasti agrara. Organizovali smo i kulturni program koji će trajati tokom čitavog Poljoprivrednog sajma, a u tome nam je pomogao Italijanski institut za kulturu“, kazao je Cvetković.

Naveo je da će biti organizovana i dva seminara iz oblasti ekonomsko-naučne saradnje.

Dodao je da će zahvaljujući Muzeju Vojvodine biti organizovana izložba „Pšenica – od njive do trpeze“ na kojoj će biti prikazano 90 eksponata, koja će posetioce „odvesti na njive u Vojvodini i pokazati istoriju uzgoja pšenice i saznati kako se nekada davno obrađivala zemlja“.

Cvetković je rekao da će biti organizovana i humanitarna akcija „Human i sladak“, u okviru koje će biti napravljena torta od 70 metara, a posetioci će za konzumaciju dati dobrovoljni prilog koji je namenjen izgradnji šeste roditeljske kuće za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

„Porodični dan je predviđen 25. maja i za jednu kupljenu ulaznicu od 700 dinara cela porodica će moći da uživa u poseti ovoj manifestaciji“, kazao je direktor Novosadskog sajma.

  • MAJA

    18.5.2023 #1 Author

    Sajam poljoprivrede a poljoprivrednici štrajkuju,, to mi ne ide nekako

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...