Za deset godina uloženo više od 32 milijarde evra

Ministar privrede razgovarao sa američkim kongresmenima o investiranju u Srbiji

SrbijaU fokusu

2.2.2024 08:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Ministar privrede razgovarao sa američkim kongresmenima o investiranju u Srbiji Ministar privrede razgovarao sa američkim kongresmenima o investiranju u Srbiji
Ministar privrede Srbije Slobodan Cvetković predstavio je u Vašingtonu potencijale Srbije američkim kongresmenima i naglasio da Srbija ima jedan od najpodsticajnijih ambijenata za investicije... Ministar privrede razgovarao sa američkim kongresmenima o investiranju u Srbiji

Ministar privrede Srbije Slobodan Cvetković predstavio je u Vašingtonu potencijale Srbije američkim kongresmenima i naglasio da Srbija ima jedan od najpodsticajnijih ambijenata za investicije u Evropi.

Ministar privrede je izjavio da je Srbija i dalje jedan od globalnih lidera u privlačenju investicija, što se najbolje vidi po tome što je naša zemlja od 2012. do kraja 2022. godine privukla više od 32 milijarde evra stranih direktnih ulaganja.

„Privreda naše zemlje je geografski dobro pozicionirana i dosta se ulaže u infrastrukturu“, rekao je Cvetković u razgovoru sa kongresmenima Robertom Aderholtom Džonom Mulinarom (Robert Brown Aderholt) i Trejsi Manom (Tracey Robert Mann), piše Danas.

On je istakao da Srbija ima privlačan i stabilan poslovni ambijent, političku i energetsku stabilnost, kao i kvalitetnu radnu snagu, dobro obrazovanu, posebno inženjere i IT stručnjake.

Cvetković je pozvao američke kongresmene da posete Srbiju i povedu privrednike iz svojih država koji imaju nameru da investiraju kako bi u budućnosti još snažnije radili na jačanju ekonomskih veza dve zemlje.

Kongresmeni su rekli da će podržavati sve koji iskreno rade na uspostavljanju stabilnosti u regionu, izražavajući veliko zadovoljstvo zbog dinamičnog napretka Srbije na ekonomskom planu, što, kako su naveli, predstavlja pravi primer za ceo region.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...