Đedović Handanović sa predstavnicima NIS-a i udruženja naftnih kompanija

Ministarka energetike ne očekuje promenu cene dizela u skorije vreme

Srbija

6.10.2023 13:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Ministarka energetike ne očekuje promenu cene dizela u skorije vreme Ministarka energetike ne očekuje promenu cene dizela u skorije vreme
Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović Handanović izjavila je danas, nakon razgovora sa predstavnicima Udruženja naftnih kompanija Srbije (UNKS) i Naftne industrije Srbije... Ministarka energetike ne očekuje promenu cene dizela u skorije vreme

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović Handanović izjavila je danas, nakon razgovora sa predstavnicima Udruženja naftnih kompanija Srbije (UNKS) i Naftne industrije Srbije (NIS), da očekuje da se u narednom periodu cene dizela neće menjati.

„Nastavićemo da nadgledamo cene dizela u Srbiji i cilj nam je da u narednom periodu one ne rastu i da obezbedimo predvidljivost i sigurnost za sve. U ovom će nam pomoći i Naftna industrija Srbije koja je pouzdan partner države bila u prošlosti i nastoji da to bude u budućnosti, a to očekujem i od ostalih naftnih kompanija u Srbiji“, navela je Đedović Handanović koja je sa predstavnivcima NIS-a i UNKS-a razgovarala o stanju na tržištu naftnih derivate, objavilo je Ministarstvo.

Na sastanku je zaključeno i da je snabdevanje tržišta gorivom stabilno.

„Iako je došlo do blagog rasta akciza, to neće negativno uticati na povećanje cene dizela i to je nešto što želimo da obezbedimo za naše građane i u narodnom periodu. Time smanjujemo i inflatorne pritiske što ima višestruke koristi“, rekla je ministarka.

U saopštenju je navedeno i da „NIS pažljivo prati situaciju na globalnom i lokalnom tržištu nafte i naftnih derivata i aktivno daje doprinos očuvanju sigurnosti i stabilnosti snabdevanja“.

Istovremeno, kao se dodaje, NIS u poslovanju uzima u obzir i makroekonomske faktore. „Stoga će kompanija NIS preduzeti sve aktivnosti koje od nje zavise kako se u narednom periodu ne bi uvećale cene osnovnih vrsta goriva na benzinskim stanicama, brinući istovremeno o svojim potrošačima i uvažavajući napore Vlade Srbije u poboljšanju životnog standarda građana Srbije“, objavilo je Ministarstvo.

  • Vale

    7.10.2023 #1 Author

    To je lepo ocekivanje ministarke rudarstva I energetike. Svi mi, isto to ocekujemo

    Odgovori

  • BLIZANAC

    7.10.2023 #2 Author

    Samo da ne bude veća cena od trenutne

    Odgovori

  • HANA

    8.10.2023 #3 Author

    Ko je malo „češljao“ o ovoj osobici mogao je da vidi da je tipovano postavljena sa ciljem da nam energetiku dovede do privatizacije, odnosno iščupa iz okvira vlasništva države
    a onda ćemo svi da osetimo po džepu koju politiku zastupa.
    Njoj ne verujem NIŠTA!

    Odgovori

  • ŽIZI

    8.10.2023 #4 Author

    Od ministarke ništa drugo nismo ni očekivali

    Odgovori

  • Brana

    8.10.2023 #5 Author

    Nadamo se da će biti tako

    Odgovori

  • NATI

    8.10.2023 #6 Author

    Skuplje nam je gorivo nego u okruzenju

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...