rok za podnošenje zahteva 15. oktobar

Ministarstvo poljoprivrede: Za subvencionisane kredite u budžetu 1,2 milijarde dinara

AgrobiznisSrbija

21.2.2024 17:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ministarstvo poljoprivrede: Za subvencionisane kredite u budžetu 1,2 milijarde dinara Ministarstvo poljoprivrede: Za subvencionisane kredite u budžetu 1,2 milijarde dinara
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije i ove godine subvencioniše najpovoljnije kredite za poljoprivredne proizvođače za koje je u budžetu opredeljeno 1,2 milijarde dinara,... Ministarstvo poljoprivrede: Za subvencionisane kredite u budžetu 1,2 milijarde dinara

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije i ove godine subvencioniše najpovoljnije kredite za poljoprivredne proizvođače za koje je u budžetu opredeljeno 1,2 milijarde dinara, a rok za podnošenje zahteva je 15. oktobar tekuće godine, navedeno je na sajtu tog Ministarstva.

Pravo na kreditnu podršku imaju fizička lica, nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnici i pravna lica (zemljoradničke zadruge s najmanje pet članova, mikro i mala pravna lica).

Fizičko lice, nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva i preduzetnik može ostvariti pravo na kreditnu podršku pod uslovom da je ukupan iznos kredita do 6.000.000 dinara, a pravno lice pod uslovom da je ukupan iznos kredita do 18.000.000 dinara.

Fiksna kamatna stopa iznosi tri odsto godišnje, odnosno jedan odsto za fizičko lice sa prebivalištem koje je na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, odnosno koje je navršilo najviše 40 godina života u tekućoj godini, odnosno koje je ženskog pola i nula odsto za nabavku đubriva.

Ovaj vid finansiranja namenjen je investicionim ulaganjima u novu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, za nabavku životinja, za razvoj ratarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva i cvećarstva, investiciona ulaganja u novu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, kao i za nabavku hrane za životinje.

Pojedine banke sa kojima je Ministarstvo završilo postupak potpisivanja ugovora, već su, kako je navedeno, počele sa prijemom zahteva i isplaćivanjem prvih kredita poljoprivrednicima.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...