početak saradnje dve prijateljske države koje dele granicu

Ministri saobraćaja BiH i Crne Gore o infrastrukturnim projektima

BiznisInfrastrukturaSrbija

8.12.2023 18:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Ministri saobraćaja BiH i Crne Gore o infrastrukturnim projektima Ministri saobraćaja BiH i Crne Gore o infrastrukturnim projektima
Ministri saobraćaja BIH i Crne Gore, Edin Forto i Filip Radulović su petak u Sarajevu razgovarali o infrastrukturnim projektima dve zemlje. To su izgradnja... Ministri saobraćaja BiH i Crne Gore o infrastrukturnim projektima

Ministri saobraćaja BIH i Crne Gore, Edin Forto i Filip Radulović su petak u Sarajevu razgovarali o infrastrukturnim projektima dve zemlje.

To su izgradnja graničnog mosta preko reke Tare na lokaciji Hum (BiH) – Šćepan Polje (Crna Gora), rekonstrukcija i izgradnja puta Foča – Šćepan Polje, izgradnja železničke infrastrukture Čapljina-Trebinje -Nikšić-Podgorica, prenosi Beta.

„Ovo je dobar početak saradnje dve prijateljske države koje dele granicu“, rekao je Radulović novinarima u Sarajevu.

Naveo je da su ključna pitanja most na Tari koji će se graditi od sledeće godine, potom Jadransko-jonski auto-put i pitanje „brze saobraćajnice“ Foča-Šćepan Polje.

Posle sastanka ministara, delegacije BiH i Crne Gore su planirale sastanak s rukovodstvom Evropske banke za obnovu i razvoj i Svetske banke, na kojem će biti i resorni ministri Republike Srpske i Federacije BiH.

  • SHALIMAR

    10.12.2023 #1 Author

    Treba sto vise jacati saradnju i ulagati u infrastrukturu sa zemljama u okruzenju.

    Odgovori

  • MARA

    10.12.2023 #2 Author

    Treba zaista jacati snage

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...