Poznati biznismen smatra da privrednici ne treba da se bave politikom

Mišković: Ne bih „igrao“ na dolar, evro niti nekretnine, već nam treba regionalna berza

RegionSrbija

5.3.2024 08:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Mišković: Ne bih „igrao“ na dolar, evro niti nekretnine, već nam treba regionalna berza Mišković: Ne bih „igrao“ na dolar, evro niti nekretnine, već nam treba regionalna berza
Biznismen Miroslav Mišković, osnivač Delta holdinga, je na Kopaonik biznis forumu poručio da država mora da uloži u obrazovanje građana „od seljaka do profesora“... Mišković: Ne bih „igrao“ na dolar, evro niti nekretnine, već nam treba regionalna berza

Biznismen Miroslav Mišković, osnivač Delta holdinga, je na Kopaonik biznis forumu poručio da država mora da uloži u obrazovanje građana „od seljaka do profesora“ i rekao da on ne bi „igrao“ ni na evro, dolar ni nekretnine već da je zemljama bivše Jugoslavije potrebna regionalna berza.

Nakon što je tokom hard-talk intervjua ukratko objasnio finansijske rezultate Delte, Mišković je govorio o Sava centru, koji je u njegovom vlasništvu, objavila je Nova.rs.

„Od Sava centra je postao kineski šoping mol, da se ne ljute Kinezi. Nadam se da ih nema ovde“, započeo je Mišković o ovom simbolu Beograda, koji je krajem prošle godine rekonstruisan.

Privrednicima je savetovao da što pre prihvate veštačku inteligenciju u okviru poslovanja.

„Sve što je novo, to se ne prima lako. Ja ne znam kada je prvi voz išao od Beograda do Niša. To je tada bilo ‘jao kakav voz kroz Srbiju, pobiće nam ovce'“, rekao je Mišković i ocenio da će onaj ko ne prihvati novu tehnologiju, kao privrednik brzo propasti.

Miroslav Mišković / Foto: Kopaonik Biznis Forum

Na pitanje novinara Miše Brkića, koji je vodio intervju, da li bi u budućnosti „igrao“ na dolar, Mišković kaže da ne bi, ali ne bi ni na evro.

„Mnogi ljudi koji imaju novac kupuju nekretnine i oni su odigrali najbolje što može u poslednjih 20, 30 godina i zaštitili vrednost novca. Sada ex Jugoslavija mora da uloži u berzu, jer bi uz dobru propagandu i marketing mogli da trguju akcijama, malo da zaboravimo stanove“, rekao je Mišković.

Smatra i da država mora da uloži u obrazovanje građana – „od seljaka do profesora“ i naglasio da našoj zemlji nedostaje mnogo profesionalnih menadžera.

„Nije problem napraviti fabriku, nego ko će da je vodi“, upozorio je Mišković.

Izvor: Delta Real Estate, press handout

Komentarišući činjenicu da su plate zaposlenih u obrazovanju premale, a njihova odgovornost velika, kao i loše rezultate koje naši đaci postižu tokom PISA testiranja, osnivač Delte je konstatovao da „našu decu uče nastavnici sa platom od 65.000 dinara“.

„Meni je žao što tako moram da kažem, ali tako je. U moje vreme, učitelji su nosili kravate. Ja nisam siguran da sad neki učitelj nosi kravatu“, rekao je Mišković.

Stigao je i da se našali na svoj račun, rečima da „mora da ne radi da bi razmišljao“.

„Ako uđete u moju kancelariju, videćete da u njoj nema nijednog papira“, otkrio je Mišković.

Komentarišući ulazak hrvatskog biznismena Ivice Todorića u politiku, odnosno njegovo osnivanje stranke, Mišković je rekao da smatra da privrednici ne treba da se bave politikom.

„Ja ne volim politiku – zapišite to tamo“, poručio je Mišković.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...