proširenje ponude i poljoprivrednih proizvoda

Momirović: Srbija posvećena razvoju trgovinske saradnje sa Кinom

BiznisSrbijaSvet

16.12.2022 13:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Momirović: Srbija posvećena razvoju trgovinske saradnje sa Кinom Momirović: Srbija posvećena razvoju trgovinske saradnje sa Кinom
Srbija je posvećena razvoju trgovinske saradnje sa Кinom, izjavio je u petak ministar trgovine i Nacionalni koordinator za saradnju sa Кinom Tomislav Momirović. „Očekujem... Momirović: Srbija posvećena razvoju trgovinske saradnje sa Кinom

Srbija je posvećena razvoju trgovinske saradnje sa Кinom, izjavio je u petak ministar trgovine i Nacionalni koordinator za saradnju sa Кinom Tomislav Momirović.

„Očekujem da će se dodatno unaprediti izvoz srpskih poljoprivrednih proizvoda jer smo prepoznali potencijal sve većeg kineskog tržišta i nameravamo da proširimo i diverzifikujemo ponudu poljoprivrednih proizvoda nudeći proizvode dobrog kvaliteta po konkurentnim cenama“, rekao je Momirović posle sastanka nacionalnih koordinatora zemalja Centralne i Istočne Evrope za saradnju sa Kinom, navodi se na sajtu Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine.

On je dodao da je Srbija od uspostavljanja saradnje Кina – CIEZ veoma aktivan i konstruktivan partner u okviru tog mehanizma i u poređenju sa drugim zemljama ima najveći broj projekata sa kineskom stranom.

Momirović, koji je i predsednik srpskog dela Mešovite međuvladine komisije za ekonomsku saradnju sa Кinom, naglasio je da se ulažu maksimalni napori kako bi se što pre okončao proces zaključivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Кinom.

Taj sporazum po njegovoj oceni doprineće daljem napretku i ekonomskom prosperitetu Srbije i doneti dobre rezultate u budućnosti.

  • TATJANA

    17.12.2022 #1 Author

    Od te saradnje se dosta ocekuje

    Odgovori

  • GOCA BG

    18.12.2022 #3 Author

    Saradnja sa Kinom je uvek bila dobra,nama mnogo vise ide u korist..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...