najavljene nove linije i proširena mreža pruga

Momirović u Švajcarskoj razgovarao o nabavci hibridnih vozova

BiznisInfrastrukturaInvesticijeSrbija

18.10.2022 19:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Momirović u Švajcarskoj razgovarao o nabavci hibridnih vozova Momirović u Švajcarskoj razgovarao o nabavci hibridnih vozova
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović razgovarao je u utorak sa švajcarskim zvaničnicima o nabavci hibridnih vozova iz te zemlje koji imaju elektro... Momirović u Švajcarskoj razgovarao o nabavci hibridnih vozova

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović razgovarao je u utorak sa švajcarskim zvaničnicima o nabavci hibridnih vozova iz te zemlje koji imaju elektro i baterijski pogon, saopšteno je iz tog resora.

Momirović je posle sastanka sa švajcarskom ministarkom za zaštitu životne sredine, saobraćaj, energiju i komunikacije Simonetom Somarugom rekao da bi ti vozovi bili korišćeni na onim deonicama pruga u Srbiji koje nisu elektrifikovane, prenosi Beta.

Najavio je da će iz Švajcarske biti nabavljeni novi brzi vozovi kao i da će biti uvedene nove linije i proširena mreža pruga koje će biti elektrifikovane.

„Najpre krećemo sa radovima na elektrifikaciji pruge od Niša do Dimitrovgrada (Bugarske), a opredelili smo i sredstva za elektrifikaciju železničkog ‘Moravskog koridora’ od Stalaća do Kraljeva. Na ovaj način će ceo jug Srbije moći da koristi barsku prugu sa značajnim novčanim i vremenskim uštedama“, rekao je ministar.

  • TATJANA

    18.10.2022 #1 Author

    Naravno da treba ulagati u zeleznicu, obzirom da je godinama bila zapostavljana

    Odgovori

  • GAGA

    19.10.2022 #2 Author

    Pa ni ove koje imamo nismo u stanju da odrzavamo. Pritom su gotovo svi medjunarodni vozovi ukinutu. To je rezultat rada nestrucnih kadrova kako na zeleznici, tako i u ministarstvu infrastrukture

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    19.10.2022 #3 Author

    Železnička povezanost svih delova Srbije je svakako korisna i dovela bi do većeg korišćenja železnice koja je kod nas prilično zapostqavljena u odnosu na drumski saobraćaj.

    Odgovori

    • goca87

      19.10.2022 #4 Author

      Železnički saobraćaj je kao i svaki drugi od velikog značaja, i treba ulagati

      Odgovori

  • MAJA

    19.10.2022 #5 Author

    Slažem se sa Momirovićem.Trebalo bi železnički saobraćaj da se unapredi i da bude više korišćen u našoj državi i stvori se navika kod ljudi

    Odgovori

  • GOCA BG

    19.10.2022 #6 Author

    Da imamo normalnu zeleznicu mnogo ljudi bi putovali vozom kao nekada,a bio bi i rasterecen drumski saobracaj…

    Odgovori

  • VERA

    23.10.2022 #7 Author

    Mi nemamo dobru prugu. Idemo redom.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...