Fond za inovacionu delatnost obezbedio finansijsku podršku

MSP mogu dobiti vaučere do 2,4 miliona dinara za rešavanje tehnoloških problema

InvesticijePreduzetnikSrbija

15.12.2022 18:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

MSP mogu dobiti vaučere do 2,4 miliona dinara za rešavanje tehnoloških problema MSP mogu dobiti vaučere do 2,4 miliona dinara za rešavanje tehnoloških problema
Fond za inovacionu delatnost je zahvaljujući sredstvima iz nacionalnog budžeta obezbedio finansijsku podršku u ukupnom iznosu od 276.000.000 dinara za inovativne projekte preduzeća i... MSP mogu dobiti vaučere do 2,4 miliona dinara za rešavanje tehnoloških problema

Fond za inovacionu delatnost je zahvaljujući sredstvima iz nacionalnog budžeta obezbedio finansijsku podršku u ukupnom iznosu od 276.000.000 dinara za inovativne projekte preduzeća i naučno-istraživačkih organizacija kroz dodelu inovacionih vaučera i Programa transfera tehnologije.

Od 15. decembra, mikro, malim i srednjim preduzećima kojima su potrebne usluge naučno-istraživačkih organizacija za rešavanje tehničkog ili tehnološkog problema na koji nailaze u svom poslovanju na raspolaganju su inovacioni vaučeri.

Jednom podnosiocu prijave može biti odobreno više inovacionih vaučera u maksimalnom iznosu do 2.400.000 dinara. Pojedinačnim inovacionim vaučerom se finansira do 60 odsto ukupnih troškova usluga, maksimalno do 800.000 dinara, ne uključujući porez na dodatu vrednost (PDV).

Vaučeri se dodeljuju po redosledu pristiglih prijava, u roku od sedam dana od dana dostavljanja prijave od strane preduzeća. Javni poziv je otvoren sve do utroška opredeljenih sredstava u iznosu od 100.000.000 dinara.

Takođe, naučno-istraživačkim organizacijama je ponovo dostupan i Program transfera tehnologije koji pruža finansijsku podršku za povećanje sposobnosti i efikasnosti u komercijalizaciji pronalazaka, u iznosu do 2.400.000 dinara po pojedinačnom projektu. Fond podržava finansiranje odobrenog projekta u celosti, odnosno do 100 odsto ukupno odobrenog budžeta projekta. Sredstva za ovaj poziv opredeljena su u iznosu od 176.000.000 dinara.

Prijave za finansijsku podršku se podnose putem portala, a potrebna dokumentacija je dostupna na internet prezentaciji Fonda: http://www.inovacionifond.rs/cir/program/inovacioni-vauceri/iv-dokumentacija

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...