Prva grinfild investicija japanskog proizvođača guma u Evropi

Toyo Tire otvorio fabriku u Inđiji

InvesticijePoslovanjeSrbija

14.12.2022 12:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Toyo Tire otvorio fabriku u Inđiji Toyo Tire otvorio fabriku u Inđiji
Japanska korporacija Toyo Tire otvorila je danas u Inđiji fabriku automobilskih guma u koju je uložila 382 milona evra, u kojoj će se proizvoditi... Toyo Tire otvorio fabriku u Inđiji

Japanska korporacija Toyo Tire otvorila je danas u Inđiji fabriku automobilskih guma u koju je uložila 382 milona evra, u kojoj će se proizvoditi od pet miliona do 10 miliona guma premijum klase godišnje za tržišta Evrope, Bliskog istoka, Afrike i Severne Amerike.

Fabrika u Inđiji, u kojoj je zaposleno 560 radnika, prva je grinfild investicija Toyo Tire u Srbiji, ali i u čitavoj Evropi, u kojoj će se proizvoditi brendovi „Toyo Tires“ i „Nitto“. U isto vreme je i najveća japanska investicija u Srbiji do sada, javila je agencija Beta.

U fabrici u Inđiji primenjivaće se inovativne tehnologije u procesu rada, uz poštovanje najviših svetskih standarda u zaštiti životne sredine i energetske efikasnosti.

Predviđeno je da izvoz iz Inđije, kako je najavljeno na početku radova na gradnji fabrike u decembra 2020, bude na nivou od 240 miliona evra.

Opština Inđija je obezbedila zemljište površine 63 hektara i neophodnu infrastrukturu.

Svečanom otvaranju prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, generalni direktor korporacije Toyo Tire Takaši Šimicu i ambasador Japana u Srbiji Takahiko Katsumata.

Vučić je ocenio da će to biti najbolja fabrika Toyo Tire u svetu i dodao da je Vlada Srbije podržala subvencijom japansku investiciju i da očekuje da iz Srbije u svet odu najbolje gume.

Do kraja sledeće godine, kako je naveo Vučić, trebalo bi da posao u Toyo Tire dobije još 120 ljudi.

Generalni direktor korporacije Toyo Tire Takaši Šimicu kazao je kako se nada da će ova fabrika biti kamen temeljac daljeg razvoja saradnje između Srbije i Japana i smatra da će fabrika u Srbiji biti stožer u privlačenju poslovnih mogućnost u sferi mobilnosti koja je u razvoju.

Korporacija Toyo Tire je jedan od vodećih svetskih proizvođača guma više od 70 godina, sa sedam fabrika guma i četiri fabrike auto-delova, kao i skoro 13.000 zaposlenih širom sveta.

  • GOCA BG

    14.12.2022 #1 Author

    Nova radna mesta za nase ljude i jos jedan strani gigant u Srbiji…

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    14.12.2022 #2 Author

    Nažalost ni G od green
    Samo koriste našu jeftinu radnu snagu i uzimaju veliki novac za subvencije

    Odgovori

  • TATJANA

    16.12.2022 #3 Author

    Dobro je imati za partnera Japan i zaposliti nove ljude

    Odgovori

  • Darko Tomic

    4.7.2023 #4 Author

    Zelim posao

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...