ODOBRENA DRŽAVNA POMOĆ ZA TOYO TIRES Fabrika u Inđiji zaposliće više od 500 radnika

InvesticijeNovacSrbijaVesti

24.11.2020 11:23 Autor: Marija Jovanović 1

ODOBRENA DRŽAVNA POMOĆ ZA TOYO TIRES Fabrika u Inđiji zaposliće više od 500 radnika ODOBRENA DRŽAVNA POMOĆ ZA TOYO TIRES Fabrika u Inđiji zaposliće više od 500 radnika
Državna pomoć za realizaciju investicionog projekta Toyo Tires Serbia od 41 milion evra usklađena je sa pravilima, konstatovala je Komisija za kontrolu državne pomoći.... ODOBRENA DRŽAVNA POMOĆ ZA TOYO TIRES Fabrika u Inđiji zaposliće više od 500 radnika

Državna pomoć za realizaciju investicionog projekta Toyo Tires Serbia od 41 milion evra usklađena je sa pravilima, konstatovala je Komisija za kontrolu državne pomoći.

Kako se navodi u dokumentu objavljenom na internet stranici Komisije, sredstva i podsticaji za ovu investiciju u Inđiji biće dodeljena preko Ministarstva privrede, a Vlada Srbije za to je dala saglasnost.

Dodela sredstava u vrednosti od 41 milion evra namenjena je realizaciji investicije izgradnje i opremanja fabrike za proizvodnju guma na teritoriji opštine Inđija gde će do kraja 2023. godine biti zaposleno najmanje 523 novih radnika na neodređeno vreme.

Foto: Pixabay.com

Za investiciju u Inđiji Toyo Tires Serbia prethodno je dobila i subvenciju od tri miliona evra kroz dodeljivanje 637.455 kvadratnih metara državnog zemljišta bez naknade.

Ukupna investiicija je Toyo Tires Serbia je 382,7 miliona evra a najmanje četvrtina ulaganja mora biti finansirano iz sredstava koja ne sadrže bilo kakvu državnu pomoć, prenosi Tanjug.

Obaveza je da se novootvorena radna mesta povezana sa investicijom kao i investicija zadrže na teritoriji Inđije najmanje pet godina od dana završetka investicionog projekta.

Investitor se obavezuje da ne smanjuje broj zaposlenih na neodređeno vreme ispod 526 u periodu pet godina od dana završetka investicije

Toyo Tires Corporation razvija se od 1945. godine. Poseduje sedam fabrika za proizvodnju guma i četiri fabrike automobilskih delova, dok u korporaciji radi 12,8 hiljada radnika.

Proizvodnja guma Toyo, Nitio i Silverston čini 85 odsto ukupne prodaje kompanije, a grinfild investicija u Srbiji biće centar za proizvodnju pet miliona guma godišnje za evropsko i tržište Rusije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...