Uz modernizaciju proizvodnje I nova radna mesta

Japanska kompanija Tobacco International ulaže još 51 milion dolara u fabriku u Senti

Srbija

13.12.2022 08:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Japanska kompanija Tobacco International ulaže još 51 milion dolara u fabriku u Senti Japanska kompanija Tobacco International ulaže još 51 milion dolara u fabriku u Senti
Kompanijia Japan Tobacco International (JTI ) u Senti pokreće novi investicioni ciklus za narednih pet godina, kako bi poboljšala proizvodnju i proširila kapacitete. Investicija... Japanska kompanija Tobacco International ulaže još 51 milion dolara u fabriku u Senti

Kompanijia Japan Tobacco International (JTI ) u Senti pokreće novi investicioni ciklus za narednih pet godina, kako bi poboljšala proizvodnju i proširila kapacitete. Investicija će biti u vrednosti od 51 milion američkih dolara.

Premijerka Ana Brnabić je prilikom posete fabrici istakla da onda kada japanski investitor negde dođe da ulaže, i svi ostali ulagači iz sveta se osećaju komforno da plasiraju sredstva u tu zemlju, u ovom slučaju u Srbiju.

Ona je podsetila da je u periodu od 12 godina Japan investirao u Srbiju približno 300 miliona dolara.

Premijerka je najavila i da će u Japanu biti osnovan japansko-srpski biznis klub koji će dodatno dovoditi investitore u Srbiju, prenosi Ekapija.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da će nove proizvodne linije zameniti uvoz od preko milijardu cigareta.

“Pored toga, u planu je izgradnja novog skladišta za gotove proizvode i duvan i novog razvojnog centra”, rekao je Mirović.

On je napomenuo da je kompanija JTI od kupovine Duvanske industrije Senta 2006. godine uložila kod nas 185 miliona evra i da danas zapošljava 350 radnika.

Foto: Pixabay.com

Potpredsednik kompanije JTI Takahiro Kumamoto istakao je da će u narednom periodu, uz modernizaciju opreme i povećanje obima proizvodnje, biti povećan izvoz i broj zaposlenih.

Nova proizvodna linija će udvostručiti kapacitete kompanije, čime će se znatno uvećati i sam izvozni potencijal fabrike u Senti, a JTI će doprineti većoj vrednosti izvoza od uvoza u ovoj oblasti industrije, odnosno povoljno će uticati na spoljno-trgovinski bilans Srbije, stoji u saopštenju.

Deo investicionog ciklusa JTI u Srbiji biće namenjen izgradnji Razvojnog centra, gde će se u naredne dve godine razvijati jedinstvene modularne i fleksibilne mašine za pravljenje i za pakovanja cigareta. U planu je da kompanija ovu modernu tehnologiju razvija zajedno sa svojim dobavljačima.

Dodatno, do kraja godine, najkasnije u januaru 2023. završava se izgradnja savremenog skladišta cigareta površine 1.200 metara kvadratnih, te savremenog magacina za duvan koji se prostire na 1.000 kvadrata.

Zbog povećanja proizvodnih kapaciteta i obimnog posla, JTI planira i otvaranje novih radnih mesta u narednim godinama.

  • goca87

    13.12.2022 #1 Author

    Nova radna mesta za neke nezaposlene, nije loše…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...