Raspisan tender za dizajn

Nacionalni paviljon Srbije na EXPO 2027 imaće osam spratova i šest podzemnih etaža

Srbija

6.6.2024 08:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Nacionalni paviljon Srbije na EXPO 2027 imaće osam spratova i šest podzemnih etaža Nacionalni paviljon Srbije na EXPO 2027 imaće osam spratova i šest podzemnih etaža
Ministarstvo finansija raspisalo je tender za izradu dizajna paviljona Republike Srbije za EXPO 2027, a vrednost nabavke procenjena je na 9,99 miliona dinara, bez... Nacionalni paviljon Srbije na EXPO 2027 imaće osam spratova i šest podzemnih etaža

Ministarstvo finansija raspisalo je tender za izradu dizajna paviljona Republike Srbije za EXPO 2027, a vrednost nabavke procenjena je na 9,99 miliona dinara, bez PDV-a.

Budući objekat treba da bude spratnosti Po+P+8, kao da i ima maksimalnu bruto površinu 30.000 metara kvadratnih. Moguće je i da ima maksimalo šest podzemnih etaža, piše eKapija.

Objekat treba da sadrži multifunkcionalni prostor, galerijski, odnosno izložbeni prostor, edukativni sadržaj, kao i delove za administraciju, tehničke prostorije, uslužne prostore, logistiku i komunikacije.

Ponuđač je dužan da uz ponudu dostavi i skicu predloga dizajna paviljona Republike Srbije – tekstualno i vizuelno obrazloženje koncepta autorskog rada, kao i eksterijera i enterijera objekta (3D prikaz objekta sa materijalizacijom). Skica mora da sadrži i okvirnu cenu realizacije tj. izgradnje objekta na osnovu dizajna paviljona Republike Srbije za EXPO 2027 bez PDV-a. Ponude ponuđača koji uz ponudu ne dostave traženu skicu biće odbijene kao neprihvatljive.

Rok za izradu konačnog dizajna paviljona Republike Srbije za EXPO 2027 Beograd ne može biti duži od 90 kalendarskih dana, a rok za prijavu na tender je 14. jun.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je početkom maja da će nacionalni paviljon Srbije za izložbu EXPO 2027 biti predstavljen najkasnije za mesec dana. On je, gostujući u Dnevniku 2 RTS-a, ocenio da će „biti čudesan, na ponos svakog građana naše zemlje“.

Vučić je najavio da će osim nacionalnog stadiona i akvatik centra biti građena i tri tematska parka dodajući da se razgovara sa Legolendom o izgradnji zabavnih parkova – poput Diznilenda.
Tu su, dodao je, i vodeni parkovi, kao i izgradnja pristaništa na Savi.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *