Do sada objavljena ukupno četiri tendera

Preduzeće EXPO 2027 traži konsultante za realizaciju specijalizovane izložbe

ManifestacijePoslovanjeSrbija

25.4.2024 13:45 Autor: Milica Rilak 11

Preduzeće EXPO 2027 traži konsultante za realizaciju specijalizovane izložbe Preduzeće EXPO 2027 traži konsultante za realizaciju specijalizovane izložbe
Na Portalu javnih nabavki objavljena su tri nova tendera u okviru priprema za EXPO 2027 u kojima je naručilac preduzeće EXPO 2027 u vlasništvu... Preduzeće EXPO 2027 traži konsultante za realizaciju specijalizovane izložbe

Na Portalu javnih nabavki objavljena su tri nova tendera u okviru priprema za EXPO 2027 u kojima je naručilac preduzeće EXPO 2027 u vlasništvu države, osnovano krajem decembra prošle godine.

Ovo preduzeće, između ostalog, putem javne nabavke traži konsultante, pa su predmet nabavke „savetodavno-konsultantske usluge u cilju organizovanja i realizacije projekta specijalizovane izložbe EXPO 2027 Beograd“.

Zainteresovanim ponuđačima, bilo da su pravna lica, preduzetnici ili konzorcijum privrednih subjekata, rok za dostavljanje ponude ističe 9. maja, a u javno objavljenoj dokumentaciji navedeno je da je da svi učesnici u nabavci treba da popune Izjavu o ispunjenosti kriterijuma za kvalitativni izbor.

Među ovim kriterijumima nalazi se i uslov da je potencijalni ponuđač član ili da je ostvario saradnju sa međunarodnim organizacijama u oblasti organizovanja sajmova ili izložbi i to, kako je navedeno, „sa Međunarodnim biroom za izložbe (BIE) ili sa zvaničnim učesnicima međunarodne izložbe i Međunarodnom unijom sajmova (UFI)“.

Uslov je i da je privredni subjekt tokom perioda od najviše tri poslednje godine pre isteka roka za podnošenje ponuda organizovao ili učestvovao u organizaciji minimum tri međunarodna sajma ili izložbi sa najmanje po 30 međunarodnih izlagača.

Traži se i da privredni subjekt, odnosno ponuđač, ima minimum 10 lica sa iskustvom od minimum 10 godina u organizaciji međunarodnih sajmova ili izložbi.

EXPO 2027 Akvatik / Izvor: srbija2027.gov.rs

Usluga kakvu putem javne nabavke traži preduzeće EXPO 2027, kako je istaknuto u dokumentaciji, podrazumeva usluge savetovanja tokom organizovanja i realizacije projekta specijalizovane izložbe EXPO 2027 Beograd, i ta usluga bi se pružala mesečno, na period od tri godine.

Budući konsultant pružao bi usluge savetovanja u osam oblasti uključujući menadžment, operacije, komercijalu, marketing i logistiku. Podsetimo da je u odluci o osnivanju preduzeća EXPO 2027 Vlada Srbije navela da će se to privredno društvo baviti pripremom, organizacijom i održavanjem specijalizovane izložbe EXPO Beograd 2027, kao i razvojem i promocijom specijalizovane izložbe, implementacijom mera neophodnih za koordinaciju i organizaciju izložbe.

Naručilac u aktuelnom postupku, preduzeće EXPO 2027 navelo je da će pobednika na tenderu odabrati prema kriterijumu visine cene ponude, ali u javnom pozivu nije navedena procenjena vrednost nabavke.

Ono što se od ponuđača traži je da u okviru ponude izraze cene usluge na mesečnom i na trogodišnjem nivou, i to sa i bez PDV-a.

Preduzeće EXPO 2027 raspisalo je još dve javne nabavke – za pružanje marketinških usluga (kreativnih, digitalnih, PR i konsultantskih usluga), za period do 31. decembra 2027. godine, kao i za uslugu posredovanja u organizaciji službenih putovanja u zemlji i inostranstvu sa pratećim uslugama, na period od dve godine. Ni za ove dve nabavke nije naznačena procenjena vrednost traženih usluga.

Prvi tender u okviru priprema za EXPO 2027 objavilo je, inače, preduzeće SPV Galovica 1, i to za uslugu izrade tehničke dokumentacije, kataloga, 3D modela i projekta opremanja budućeg stambenog kompleksa u Surčinu, koji će se protezati na više parcela, ukupne površine preko devet hektara.

  • LENA

    25.4.2024 #1 Author

    Preduzeće EXPO 2027 je objavilo četiri nova tendera za različite usluge u pripremi za EXPO 2027, uključujući konsultantske, marketinške i posredničke usluge, što ukazuje na širok spektar aktivnosti i potreba u organizaciji ove specijalizovane izložbe.

    Odgovori

  • AJA

    25.4.2024 #2 Author

    Nadajmo se da ce ova cetri tendera biti uspesna…

    Odgovori

  • SENSEI

    26.4.2024 #3 Author

    Ovolika priprema za EXPO. Valjda će biti i nešto konkretno

    Odgovori

  • SUNCICA

    27.4.2024 #4 Author

    Expo ce nas podici, u svakom smislu

    Odgovori

  • gagica

    28.4.2024 #5 Author

    Valjda ce uspeti da nadju

    Odgovori

  • SHALIMAR

    28.4.2024 #6 Author

    Expo ima rok kada mora da bude zavrsen…

    Odgovori

  • ZOI

    28.4.2024 #7 Author

    Valjda ce biti neato od toga

    Odgovori

  • DUCA

    28.4.2024 #8 Author

    Nadam se da će EXPO pomoći da država profitira na mnogo nivoa.

    Odgovori

  • ZELJKA

    28.4.2024 #9 Author

    Odlicno

    Odgovori

  • Dzebac

    28.4.2024 #10 Author

    Trebase prijaviti sigurno su extra plate

    Odgovori

  • Emilija

    29.4.2024 #11 Author

    Super

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...