Radnici nezadovoljni poslovanjem i platama

Najavljen štrajk upozorenja u „Zastava oružju“

Srbija

26.4.2023 08:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Najavljen štrajk upozorenja u „Zastava oružju“ Najavljen štrajk upozorenja u „Zastava oružju“
Radnici kragujevačke kompanije Zastava oržuje, nezadovoljni stanjem u fabrici, malim platama, višemesečnim neizborom generalnog direkora, uplatom neto plata bez plaćanja doprinosa, odlučili su u... Najavljen štrajk upozorenja u „Zastava oružju“

Radnici kragujevačke kompanije Zastava oržuje, nezadovoljni stanjem u fabrici, malim platama, višemesečnim neizborom generalnog direkora, uplatom neto plata bez plaćanja doprinosa, odlučili su u utorak da stupe u štrajk upozorenja, saopštila je Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS), a prenela agencija Beta.

Odluku o stupanju u štrajk doneli su reprezentativni sindikat ASNS Zastava oružje i Industrijski, UGS Nezavisnost, Slobodni sindikat i Nezavisni sindikat Zastava oružje.

Zahtevi Štrajkačkog odbora su povećanje zarada i redovna isplata, imenovanje generalnog direktora, regulisanje zaostalog staža i utvrđivanje odgovornosti poslovodstva za stanje u fabrici.

Podsetimo da je predsednik Samostalnog sindikata fabrike Zastava oružje Dragan Ilić u januaru izjavio da su ukupne obaveze te fabrike 20,5 milijardi dinara, što je 4,5 milijarde iznad vrednosti kapitala, kao i da je Zastavi potrebna pomoć države kako bi prevazišla krizu zbog lošeg upravljanja.

Kako je istakao, fabrika svakog trenutka može da ode u bankrot ili stečaj, kao i da se trenutna nelikvidnost najviše izražava kroz neplaćanje dobavljačima, zbog čega su „“sve nabavke stale i fabrika neće moći daleko da dogura“, prenela je tada agencija Beta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...