NASTAVAK RADA POSLE PRAZNIKA Industrija u Srbiji polako kreće u pogon

SrbijaVesti

29.4.2020 15:33 Autor: Ljiljana Begović 0

NASTAVAK RADA POSLE PRAZNIKA Industrija u Srbiji polako kreće u pogon NASTAVAK RADA POSLE PRAZNIKA Industrija u Srbiji polako kreće u pogon
Nakon prvomajskih praznika većina preduzeća u Srbiji koja su zbog korona virusa „pauzirala“ sa proizvodnjom nastavljaju da rade, pa će se u narednim nedeljama... NASTAVAK RADA POSLE PRAZNIKA Industrija u Srbiji polako kreće u pogon

Nakon prvomajskih praznika većina preduzeća u Srbiji koja su zbog korona virusa „pauzirala“ sa proizvodnjom nastavljaju da rade, pa će se u narednim nedeljama u fabričke hale i radionice vraćati sve više radnika.

Kada je počelo vanredno stanje tekstilna industrija Srbije, koja broji oko 1.800 firmi sa oko 64.000 zaposlenih, među prvima je odgovorila na krizu, pa je deo ovih preduzeća preorijentisao primarnu proizvodnju na šivenje maski i zaštitnih odela.

Nakon pokretanja međugradskog i gradskog prevoza nakon prvomajskih praznika većina tekstilnih proizvođača trebalo bi da počne da radi „punom parom“.

Od  4. maja i nekoliko velikih proizvođača guma i gumenih proizvoda počeće sa radom, rekao je Tanjugu sekretar Udruženja za gumarsku industriju PKS Dragan Stevanović.

Kada je reč o hemijskom sektoru Srbije, gde radi oko 3.000 firmi sa skoro 50.000 radnika,Vladi Srbije i Ministarstvu trgvine podneta je inicijativa PKS za ukidanje privremene zabrane izvoza dezinficijenasa, deterdženata i sapuna.

Tokom ovog meseca 339 kompanija, koje su u prethodnom periodu ili potpuno obustavile proizvodnju ili je značajno smanjile, normalizovalo je rad u potpunosti dok se sa odsustva u njih vratilo 34.884 zaposlenih.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...