Za decu od pet i više godina biće organizovane radionice prilagođene njihovom uzrastu

Naučni piknik „Misli zeleno“ 17. i 18. maja u Beogradu

LifestyleSrbija

4.5.2024 12:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Naučni piknik „Misli zeleno“ 17. i 18. maja u Beogradu Naučni piknik „Misli zeleno“ 17. i 18. maja u Beogradu
Treći Naučni piknik pod sloganom “Misli zeleno”, u organizaciji Festivala nauke i u saradnji sa Šumarskim fakultetom Univerziteta u Beogradu i u partnerstvu sa... Naučni piknik „Misli zeleno“ 17. i 18. maja u Beogradu

Treći Naučni piknik pod sloganom “Misli zeleno”, u organizaciji Festivala nauke i u saradnji sa Šumarskim fakultetom Univerziteta u Beogradu i u partnerstvu sa kompanijom Yettel, biće održan u prostoru Arboretuma Šumarskog fakulteta na Banovom brdu 17. i 18. maja, od 11 do 19 časova.

Kako se navodi u saopštenju, na ovom događaju će posetiocima biti predstavljene naučne priče uz akcenat na biologiju, ekologiju i održivi razvoj, a kroz interaktivne postavke, radionice i vođene ture u saradnji sa fakultetima institutima i organizacijama civilnog društva.

„Šumarski fakultet, kao domaćin, će pokazati kako se priroda brani znanjem kroz interaktivne postavke i radionice namenjene deci uzrasta od sedam i više godina. Ovaj program se sastoji od pet celina, kroz koje će posetioci imati priliku da se upoznaju sa načinima zaštite rečnog toka i odbrane od poplava, sa  brojnim stanovnicima koji prave svoja skloništa unutar i na drveću, ali i sa načinima na koje se određuje starost drveta i pričama koje nam pričaju godovi o klimatskim promenama. Zašto je važan biodiverzitet i kako da ga ne narušimo ali i koje su karakteristike drveta kao jednog od danas najzastupljenijih materijala“, objašnjeno je u saopštenju.

Važnost biodiverziteta biće predstavljena kroz program Biološkog istraživačkog društva “Josif Pančić” Univerziteta u Beogradu, „Sa kime sve delimo životnu sredinu“. Ovde će posetioci imati priliku da nauče o značaju očuvanja vrsta, životne sredine, kao i urbanih i divljih ekosistema Srbije i cele Planete.   

Za decu od pet i više godina biće organizovane radionice prilagođene njihovom uzrastu, a edukaciju i program realizovaće i Biološki fakultet u Beogradu, kompanija Yettel,  Udruženje građana UčenIQ i Mensa Srbije, Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu,  Institut za hemiju, tehnologiju i metalurgiju, Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu, Centar za ekološki menadžment i održivi razvoj Fakulteta organizacionih nauka, Fizičko hemijski šou Eksplodirajuća otkrića, MUP republike Srbije – Sektor za vanredne situacije, Ball Packaging Europe.

U okviru programa “Eko bioskop” u organizaciji National Geographic, publika će moći da prati projekcije ekoloških filmova.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...