Planiran prihod od 34 miliona evra

Nelt i Polimark započeli partnerstvo za dalji rast na tržištu

SrbijaU fokusu

1.2.2024 18:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Nelt i Polimark započeli partnerstvo za dalji rast na tržištu Nelt i Polimark započeli partnerstvo za dalji rast na tržištu
Kompanija Nelt saopštila je da započinje novo partnerstvo sa kompanijom Polimark, šireći svoj distributivni portfolio u Srbiji. Kako navode, saradnja otpočinje sa velikim optimizmom,... Nelt i Polimark započeli partnerstvo za dalji rast na tržištu

Kompanija Nelt saopštila je da započinje novo partnerstvo sa kompanijom Polimark, šireći svoj distributivni portfolio u Srbiji. Kako navode, saradnja otpočinje sa velikim optimizmom, a očekuje se da će prva godina partnerstva doneti prihod od 34 miliona evra i otvoriti više od 60 novih radnih mesta.

„Nelt Grupa ima dugogodišnje iskustvo u distribuciji i veoma jaku mrežu što su ključni faktori za početak uspešnog partnerstva sa Polimarkom. Takođe, istakao bih da su obe kompanije fokusirane na inovacije i kvalitet proizvoda, tako da ćemo zajedničkim snagama pružiti tržištu još širi i bolji asortiman, raspoloživ u još više regiona i trgovina u Srbiji,” izjavio je Robert Jenovai, izvršni direktor Nelt Grupe za tržište Srbije.

Polimark je osnovan 1989. godine a proizvodnja prvog brenda započeta je 1992. Već više od trideset godina uspešno posluje kao najveći proizvođač kondimenata u regionu. Fokus kompanije oduvek je bio na kvalitetu proizvoda, što im je omogućilo lidersku poziciju na tržištu, navode u saopštenju.

„Naš fokus će nadalje biti na kvalitetu, proizvodnji, brendovima i izvozu, a na distributeru je da svojim uslugama učini naš portfolio još dostupnijim. Siguran sam da smo napravili dobar potez jer nam partnerstvo sa Neltom garantuje iskorak u distribuciji i tržišnom učešću. Ovo partnerstvo predstavlja važan korak za obe kompanije, otvarajući nove mogućnosti za rast i širenje na tržištu Srbije, na zadovoljstvo svih naših potrošača,“ izjavio je Vojin Starčević, vlasnik Polimarka.

Pored poznatih brendova kečapa, majoneza i senfa, Polimark danas proizvodi široku paletu proizvoda kao što su stoni i namazni margarini, kuvani i konzervirani paradajz, različiti sosevi i dresinzi, univerzalni začini, krem za kuvanje i šlag krem. Dnevni kapaciteti proizvodnje Polimarka su porasli sa početnih 120 kg na impresivnih 140 tona, pri čemu preko 50 odsto proizvoda namenjuju tržištima van Srbije.

  • MARAMACA

    1.2.2024 #1 Author

    Nelt ozbiljno radi..

    Odgovori

  • SUNCE

    2.2.2024 #2 Author

    Svakako postoji obostrani interes za ovakav partnerski odnos.

    Odgovori

  • SABRINA

    2.2.2024 #3 Author

    Kda se spoje dve uspešne firme, uspeh je zagarantovan.

    Odgovori

  • Sasa

    2.2.2024 #4 Author

    Ako ce Nelt zaposliti nove ljude znaci da ce ih Polimark otpustiti jer posao logistike prelazi na drugu firmu

    Odgovori

  • Kata

    2.2.2024 #5 Author

    Samo napred

    Odgovori

  • ŽIZI

    3.2.2024 #6 Author

    Udruženi će stvoriti bolji profit

    Odgovori

  • MIKIMILE

    3.2.2024 #7 Author

    Odlicna saradnja

    Odgovori

  • Brana

    4.2.2024 #8 Author

    Super

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...