Pacijenti više neće čekati duže od 15 dana

Niški lekari volonterskim radom vikendom eliminisali listu čekanja za operacije

LifestyleSrbijaZdravlje

11.4.2023 09:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Niški lekari volonterskim radom vikendom eliminisali listu čekanja za operacije Niški lekari volonterskim radom vikendom eliminisali listu čekanja za operacije
Posle gotovo 100 dana rada i 12 uzastopnih radnih vikenda u kojima je osoblje radilo bez finansijske naknade, Klinika za kardiohirurgiju u Nišu ostvarila... Niški lekari volonterskim radom vikendom eliminisali listu čekanja za operacije

Posle gotovo 100 dana rada i 12 uzastopnih radnih vikenda u kojima je osoblje radilo bez finansijske naknade, Klinika za kardiohirurgiju u Nišu ostvarila je cilj. Liste čekanja su eliminisane i prešle su u liste zakazivanja. Pacijenti više neće čekati kardiovaskularne operacije četiri do šest meseci, već sedam do 15 dana, objavio je na društvenim mrežama rukovodilac ove klinike dr Dragan Milić.

On je na svom Facebook nalogu napisao da liste čekanja na ovoj klinici više ne postoje i nijedan pacijent koji prođe anesteziološku ambulantu neće čekati operaciju duže od 5-15 dana. Dodao je da se klinika vraća na redovan režim rada.

„Lista čekanja sa 149 bolesnika na početku ove godine prešla je u listu zakazivanja na kojoj se sada nalazi 42 bolesnika! Operacije koje su se prošle godine čekale 3-4, a nekada i šest meseci više se neće čekati. U ovih 100 dana urađeno je ukupno 248 operacija, a prošle godine za isto vreme 117. Samo je u martu mesecu ove godine urađeno neverovatnih 98 operacija“, napisao je Milić.

On je istakao i da je ponosan na celokupno osoblje klinike koje je istrajno i požrtvovano izdržalo ovaj ekstremno jak tempo rada i ispunilo dato obećanje da će eliminisati liste čekanja.

„Pošto rad vikendom nije bio plaćen dokazali su da postoje važnije stvari od novca, a to je briga za pacijenta. Briga za one ljude sa kojima živimo, koje možda i srećemo u gradu, a nismo ni svesni da im je pomoć potrebna“: istakao je i dodao da je zahvalan nadležnima što su im obezbedili dovoljno potrošnog materijala da postignu ovaj cilj.

Tagovi
LIFESTYLE
 • MAJA

  12.4.2023 #1 Author

  Da li iko ima komentar na ovaj podvig ili su svi ostali bez teksta

  Odgovori

 • SHALIMAR

  12.4.2023 #2 Author

  Svaka cast!

  Odgovori

 • MODESTY

  16.4.2023 #3 Author

  Svaka čast veliki ljudi!to je pravo covekoljublje i humanost

  Odgovori

 • REA

  16.4.2023 #4 Author

  Svaka cast,tako velika stvar a malo medijskog prostora za ovakva dela…

  Odgovori

 • DUCA

  16.4.2023 #5 Author

  Zaista sjajna vest. Svaka čast!

  Odgovori

 • Vale

  16.4.2023 #6 Author

  Pa da li je ovo moguce.To je prava ljubav prema poslu

  Odgovori

 • Grocka

  17.4.2023 #7 Author

  E da je vise ovakvih.. Svaka cast

  Odgovori

 • DASHA

  30.4.2023 #8 Author

  Pa lepo

  Odgovori

 • LJILJANA95

  3.5.2023 #9 Author

  Svaka čast!

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.