unapređenje uslova za život i rad

NLB Grupa i NLB Komercijalna banka doniraju 300.000 evra humanitarnim organizacijama u Srbiji

SrbijaU fokusu

28.12.2023 17:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

NLB Grupa i NLB Komercijalna banka doniraju 300.000 evra humanitarnim organizacijama u Srbiji NLB Grupa i NLB Komercijalna banka doniraju 300.000 evra humanitarnim organizacijama u Srbiji
Motivisana željom da deo profita usmeri ka kreiranju održive budućnosti, NLB Grupa je ove godine je odlučila da investira ukupno 1.35 miliona evra u... NLB Grupa i NLB Komercijalna banka doniraju 300.000 evra humanitarnim organizacijama u Srbiji

Motivisana željom da deo profita usmeri ka kreiranju održive budućnosti, NLB Grupa je ove godine je odlučila da investira ukupno 1.35 miliona evra u sedam tržišta na kojima posluje. Od ukupnog iznosa, 300.000 evra namenila je humanitarnim organizacijama, koje unapređuju uslove života za porodice, decu i starije osobe u Srbiji.

„Svet pun srca je svet pun prilika“, moto je pod kojim NLB Grupa nastavlja da donira sredstva za unapređenje uslova za život i rad u svom matičnom regionu, koji nije samo tačka na mapi, već dom, navodi se u saopštenju.

Nakon što su zaposleni NLB Komercijalne banke predložili, a zatim i glasali za pet organizacija sa dovoljnim kapacitetima i resursima da isporuče sistemske promene, donacija je ravnomerno raspoređena na iznose od 60.000 evra, koji su preusmereni kao podrška daljem radu Nordeus fondaciji, Centru za pozitivan razvoj dece i omladine, Centru Zvezda i udruženjima Evo ruka i Dečje srce.

„Ovogodišnju donaciju namenili smo organizacijama koje osnažuju sam stub našeg društva, radeći na unapređenju uslova za život porodica, dece i starijih osoba. Ulaganje u njih i njihov posvećen rad je najsigurnija investicija u održivu budućnost svih nas“, istakao je Vlastimir Vuković, predsednik Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke.

Ana Knežević, predsednica udruženja Evo ruka, istakla je da je podrška i donacija NLB Komercijalne banke od najvećeg značaja za njihovu misiju i dostizanje vizije društva jednakih šansi.

„U toku naredne godine, zahvaljujući ovoj podršci, udruženje otvara novi inkluzivni centar Evo Ruka u Novoj Pazovi koji će biti nova kontakt tačka za sve porodice dece sa smetnjama u razvoju u Srbiji, ali i centar za osamostaljivanje i radno osposobljavanje mladih osoba sa invaliditetom, rekla je Knežević.

Ispred organizacije Centar Zvezda, osnivačica Tatjana Dražilović navela je da će sredstva iz donacije preusmeriti za kupovinu seoskog imanja, na kojem će mladi iz njihovog programa „Kuća mogućnosti“ moći da započnu sopstvenu proizvodnju hrane, ali i da se druže i bolje upoznaju.

Foto: NLB Komercijalna banka

„Zahvaljujući podršci NLB Grupe i NLB Komercijalne banke, moći ćemo da organizujemo niz besplatnih aktivnosti za decu i mlade: edukacije na temu tolerancije i rodne ravnopravnosti, radionice reciklaže i zaštite životne sredine, treninge Škola ličnog razvoja i Škola poslovnih veština, kao i da organizujemo turneju predstave nastale sa mladima bez roditeljskog staranja. Našim radom će, kao i do sada, biti obuhvaćeni osnovci, srednjoškolci, ali i mladi iz zajednice i mladi bez roditeljskog staranja“, izjavila je Lidija Bukvić-Branković, izvršna direktorka Centra za pozitivan razvoj dece i omladine.

Direktor Humanitarne organizacije Dečje srce, Goran Rojević rekao je da će uz pomoć NLB Komercijalne banke pokrenuti još jedan kafe radni centar Zvuci srca u Pančevu, koji će mladim osobama sa smetnjama u razvoju omogući zaposlenje, a njihovim roditeljima pogled u sigurniju budućnost za svoju decu.

„Donacija će kroz projekat Fondacije u potpunosti biti uložena u škole, kroz izgradnju novih Mejkers labova, sadnju organskih bašti i opremanje različitim digitalnim alatima potrebnim za realizaciju jedinstvenog programa koji će spojiti gimnazije, poljoprivredne i tehničke srednje škole, omogućiti im da dele znanja i zajedno inoviraju“, izjavio je Miloš Đuričanin, direktor strategije i razvoja Nordeus fondacije.

Kako se navodi u saopštenju, u okviru projekta Svet pun srca je svet pun prilika NLB Komercijalna banka je prošle godine donirala 40.000 evra humanitarnoj organizaciji SOS Dečija sela Srbija. Pored donacije od 10.000 evra za rekonstrukciju i adaptaciju Roditeljske kuće u Beogradu Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR), banka je u 130 ekspozitura širom Srbije postavila i NURDOR kutije, kako bi omogućila i svojim klijentima da doniraju sredstva u iste svrhe.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.