Naš teniser najpretraživaniji sportista na celom svetu

Novak Đoković, rat u Ukrajini i izbori najčešće Google pretrage u Srbiji

SrbijaZanimljivosti

7.12.2022 14:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Novak Đoković, rat u Ukrajini i izbori najčešće Google pretrage u Srbiji Novak Đoković, rat u Ukrajini i izbori najčešće Google pretrage u Srbiji
Kompanija Google objavila je svoju tradicionalnu godišnju listu najpretraživanijih pojmova po zemljama. Jedan od najpopularnijih tenisera današnjice, Novak Đoković, našao se na vrhu liste... Novak Đoković, rat u Ukrajini i izbori najčešće Google pretrage u Srbiji

Kompanija Google objavila je svoju tradicionalnu godišnju listu najpretraživanijih pojmova po zemljama.

Jedan od najpopularnijih tenisera današnjice, Novak Đoković, našao se na vrhu liste najtraženijih pojmova u Srbiji, a takođe je bio najpretraživanija osoba u kategoriji ličnosti iz oblasti sporta. O interesovanju za aktivnosti srpskog tenisera govori i činjenica da je Đoković najpretraživaniji sportista i na globalnoj Google listi.

Aktuelna globalna i lokalna dešavanja, kao što su situacija u Ukrajini i izbori u Srbiji, takođe su privukli pažnju najvećeg broja ljudi i našli se među top tri najtraženija pojma u Srbiji.

Učešća srpskih nacionalnih timova na velikim sportskim događajima su tradicionalno propraćena velikim interesovanjem, pa su se tako na listi najtraženijih pojmova našli i aktuelno Svetsko prvenstvo u fudbalu, kao i Eurobasket.

Konstrakta je privukla ogromnu pažnju domaće i svetske javnosti, a visok plasman predstavnice Srbije na Evroviziji ove godine, doneo joj je peto mesto i na Google godišnjoj listi najtraženijih pojmova u Srbiji.

Građani Srbije su tokom 2022. godine na Google pretraživaču pored aktuelnih događaja, poznatih sportistkinja i sportista, pretraživali i aktuelne televizijske programe. TV ostvarenja koja su ove godine privukla najviše pažnje televizijske publike su domaća serija „U klinču“, strane serije „Stranger Things“ i „Euphoria“, domaća ostvarenja „Azbuka našeg života“ i „Ubice mog oca“.  

Listu najtraženijih filmova tokom 2022. godine u Srbiji predvode domaće ostvarenje „Zlatni dečko“, strani filmovi „Don’t Look Up“ i „Through My Window“.

Najpretraživaniji sajmovi i festivali ove godine u Srbiji bili su Beer Fest, Sajam knjiga, Exit, Music week i Sajam automobila.

  • BIJUTI27

    7.12.2022 #1 Author

    Jedan je naš NOLE🇷🇸🇷🇸🇷🇸💜

    Odgovori

  • VERA

    8.12.2022 #2 Author

    Lepo, znači Noletu ne treba prvo mesto na Google.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...