biće organizovane obuke za "veštine i liderstvo"

Novi Sad: Predstavljen projekat zapošljavanja pripadnika LGBTQI+ zajednice

SrbijaU fokusu

26.6.2023 17:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Novi Sad: Predstavljen projekat zapošljavanja pripadnika LGBTQI+ zajednice Novi Sad: Predstavljen projekat zapošljavanja pripadnika LGBTQI+ zajednice
Grupa „Izađi“ iz Novog Sada, uz podršku agencije SAD za međunarodni razvoj (USAID) sprovodiće projekat „Radimo zajedno“ za osnaživanje i zapošljavanju pripadnika LGBTQI+ zajednice,... Novi Sad: Predstavljen projekat zapošljavanja pripadnika LGBTQI+ zajednice

Grupa „Izađi“ iz Novog Sada, uz podršku agencije SAD za međunarodni razvoj (USAID) sprovodiće projekat „Radimo zajedno“ za osnaživanje i zapošljavanju pripadnika LGBTQI+ zajednice, najavljeno je u ponedeljak na konferenciji za novinare.

Vršilac dužnosti direktora Kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj pri misiji USAID-a Kristofer Vajt (Chrisopher Vite) je kazao da je to prvi projekat USAID-a konkretno posvećen ekonomskom osnaživanju pripadnika LGBTQI+ zajednice.

„Kroz projekat ’Radimo zajedno’ nećemo samo raditi na osnaživanju pripadnika LGBTQI+ zajednice u Srbiji, već i da poboljšamo njihov položaj u poslovnom okruženju u Srbiji“, rekao je on.

USAID podržava LGBTQI+ širom sveta i, kao i u Srbiji, jer „to je deo naše šire posvećenosti očuvanju ljudskih prava, osnaženju ekonomskog razvoja, smanjenju siromaštva i promociji društvene kohezije“, objasnio je Vajt.

Izvršni direktor Grupe „Izađi“ Aleksa Savić je rekao da u okviru projekta „Radimo zajedno“ planiraju da rade sa mladima iz LGBTQI+ zajednice koji su nezaposleni i treba ima podrška da dođu do posla.

Najavio je da će u te svrhe biti organizovani obuka za „veštine i liderstvo“.

Radiće se i sa poslodavcima najviše iz privatnog, ali i iz javnog sektora za inkluziju LGBTQI+ osoba, da razviju interne politike koje će omogućiti lakše uključivanje LGBTQI+ osoba, sprečavanje i sakcionisanje diskriminacije, objasnio je Savić.

Dodao je da će se u okviru projekta raditi i sa LGBTQI+ preduzetnicima i preduzetnicama.

„Znamo da se mladi odlučuju na ovaj korak kako bi što manje zavisili od drugih, među kojima ima onih koji su LGBTQI+ fobični“, objasnio je Savić.

“Izađimo – radimo zajedno” je trogodišnji projekat koji ima za cilj unapređenje jednakosti i inkluzije LGBTQI+ osoba na radnim mestima i u poslovnim zajednicama u Srbiji, kao i promovisanje ekonomskog osnaživanja i mogućnosti za LGBTQI+ osobe u Srbiji.

Pored Grupe „Izađi“, partnerske organizacije na ovom projektu su „Centar E8“, „McCann“ i „Impact Hub.

  • colorida_cielo

    27.6.2023 #1 Author

    Za obavljanje nekog posla logično bi bilo da je glavna kvalifikacija osobe koja se zapošljava njegovo obrazovanje, veštine i iskustvo u nekoj poslovnoj oblasti, a ne to kojeg je seksualnog opredeljenja. Ovo je diskriminacija heteroseksualaca!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...