ZA rekonstrukciju komunalne infrastrukture

Obezbeđeno više od 400.000 evra za revitalizaciju Mataruške Banje

BiznisInfrastrukturaSrbija

12.7.2023 15:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Obezbeđeno više od 400.000 evra za revitalizaciju Mataruške Banje Obezbeđeno više od 400.000 evra za revitalizaciju Mataruške Banje
Gradu Kraljevu dodeljeno je više od 360.000 evra za revitalizaciju Mataruške Banje, u okviru Javnog poziva EU PRO Plus Programa za projekte poslovne infrastrukture,... Obezbeđeno više od 400.000 evra za revitalizaciju Mataruške Banje

Gradu Kraljevu dodeljeno je više od 360.000 evra za revitalizaciju Mataruške Banje, u okviru Javnog poziva EU PRO Plus Programa za projekte poslovne infrastrukture, objavljeno je danas. Ukupna vrednost projekta je 428.199 evra, od čega EU PRO Plus obezbeđuje 360.535 evra, dok lokalna samouprava Kraljeva učestvuje sa 67.664 evra.

Cilj projekta je unapređenje turističke ponude Mataruške Banje kroz rekonstrukciju ruinirane komunalne infrastrukture i revitalizaciju urbanog mobilijara.

Projektom je planirana rekonstrukcija vodovodne mreže u cilju unapređenja vodosnabdevanja u Mataruškoj Banji, zamenom vodovodne mreže u dužini od 5,3 kilometra, kako bi se obezbedilo kvalitetno i stabilno vodosnabdevanje za oko 100 domaćinstava, piše Beta.

Istovremeno, kako je istaknuto, rekonstrukcija komunalne infrastrukture predstavlja i vid podrške realizaciji novih investicija u cilju rehabilitacije Mataruške Banje.

Projektom je planirano i unapređenje urbanog mobilijara u parku u Mataruškoj Banji, što podrazumeva zamenu klupa i kanta za otpatke, kao i opremanje dečjeg igrališta novim mobilijarom.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...