Izgradnja najavljivana od 2019. godine

Ugovor sa Kinezima za gradnju auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad u pripremi

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

4.7.2023 08:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ugovor sa Kinezima za gradnju auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad u pripremi Ugovor sa Kinezima za gradnju auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad u pripremi
Vlada Srbije formirala je radnu grupu za realizaciju projekta „Izgradnja auto-puta Beograd (Borča)-Zrenjanin i Zrenjanin-Novi Sad“, čiji će zadatak biti, kako se navodi u... Ugovor sa Kinezima za gradnju auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad u pripremi

Vlada Srbije formirala je radnu grupu za realizaciju projekta „Izgradnja auto-puta Beograd (Borča)-Zrenjanin i Zrenjanin-Novi Sad“, čiji će zadatak biti, kako se navodi u odluci, saradnja sa kompanijom Shandong Hi-Speed Group radi definisanja elemenata i predloga teksta komercijalnog ugovora u cilju izgradnje tog auto-puta.

Predsednik radne grupe je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, a zamenik državni sekretar u ministarstvu građevinarstva Mihajlo Mišić, prenosi eKapija.

Radna grupa ima 15 članova, a među njima je i v. d. direktora Javnog preduzeća Putevi Srbije Zoran Drobnjak, kao i drugi predsatvnici ovog preduzeća i ministarstva građevinarstva i finansija.

Predsednik radne grupe može, kako se navodi, da pozove predstavnike drugih organa i organizacija da učestvuju u radu grupe.

Izgradnja auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, koji je proglašen za projekat od posebnog značaja za Republiku Srbiju, najavljivana je za 2019. godine, pa 2020. godine, zatim 2021. godine, pa za februar 2022. godine. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je početkom ove godine da će 2024. godine početi izgradnja.

Popularno „Vojvođansko P“, prema ranije predstavljenim planskim dokumentima, trebalo bi da je put dugačak 100 kilometara, sa više saobraćajnih petlji, na teritoriji četiri grada i tri opštine, odnosno na ukupno 4.000 hektara.

Početkom 2020. godine sa kineskom kompanijom China Shandong International Economic and Tehnical Coorporation Group potpisan je Memorandum o razumevanju i izradi planske i tehničke dokumentacije za izgradnju auto-puta Beograd (Borča)-Zrenjanin-Novi Sad.

Gradska opština Palilula objavila je studiju o proceni uticaja na životnu sredinu za projekat auto-put Beograd-Zrenjanin-Novi Sad. Predmet studije je prva deonica, od Beograda do Zrenjanina.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...