Potencijalni zakupci mogu biti domaća i strana pravna lica

Objavljen poziv za zakup prostora u BIO4 kampusu

BiznisInovacijeSrbija

18.7.2024 14:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Objavljen poziv za zakup prostora u BIO4 kampusu Objavljen poziv za zakup prostora u BIO4 kampusu
Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija objavilo je Javni poziv za iskazivanje interesovanja za iznajmljivanje prostora u BIO4 kampusu. Predmet javnog poziva je prikupljanje... Objavljen poziv za zakup prostora u BIO4 kampusu

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija objavilo je Javni poziv za iskazivanje interesovanja za iznajmljivanje prostora u BIO4 kampusu.

Predmet javnog poziva je prikupljanje pisama o zainteresovanosti domaćih i stranih pravnih lica za zakup kancelarijskog i laboratorijskog prostora, stoji u saopštenju ministarstva, dok je u detaljima poziva navedeno da rok za slanje pisma nije ograničen.

Pismo treba da sadrži specifikaciju potrebne veličine prostora i eventualne specifičnosti, a mora biti podneto elektronskim putem, na adresu office@bio4.rs, dok su u Javnom pozivu navedeni i preduslovi koje zainteresovana pravna lica treba da ispune.

Pre svega, bilo da su domaća ili strana, zainteresovana pravna lica moraju da se bave istraživanjem i razvojem u oblastima kompatibilnim sa delatnostima u okviru BIO4 kampusa.

U okviru pisma o zainteresovanosti, treba da preciziraju:

  • da li planiraju da sprovode istraživanja, bave se razvojem i primenom inovativnih tehnologija, proizvoda ili usluga u oblastima BIO4 u Srbiji
  • da li planiraju ili već imaju uspostavljenu naučnu i tehnološku saradnju sa fakultetima ili naučnim institutima u okviru BIO4 kampusa
  • da je njihovo poslovanje direktno povezano sa istraživačkim i razvojnim aktivnostima, obrazovanjem ili poslovnim razvojem zakupaca u okviru BIO4 kampusa (npr. profesionalni investitori, ključni dobavljači, tehnički konsultanti, itd.).

Kada je reč o podacima o zainteresovanom pravnom licu, od njih se očekuje da dostave i opis tekućih i planiranih aktivnosti, plan za razvoj inovativnih tehnologija, proizvoda i usluga koji će se razvijati u okviru BIO4 kampusa, kao i opis postojeće ili planirane potencijalne saradnje sa fakultetima i naučnim institutima u okviru BIO4 kampusa, uz dopis (potvrda) fakulteta ili naučnog instituta u vezi sa saradnjom.

„BIO4 kampus, kao istraživački i razvojni centar, okupiće ključne aktere u oblastima biomedicine, biotehnologije, bioinženjeringa, veštačke inteligencije, zaštite životne sredine i očuvanja biodiverziteta“, podsetilo je ministarstvo nauke u saopštenju.

Napominju i da će BIO4 kampus na jednom mestu okupiti naučne institute, fakultete, BIO4 startape, centre izuzetne naučno-istraživačke infrastrukture, studentski i istraživački smeštaj, kongresni i multimedijalni centar, kao i prostor za velike farmaceutske, biomedicinske i biotehnološke kompanije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.