primena tehnologija u biološke svrhe

Američka kompanija Medtronic dolazi u Srbiju, sarađivaće sa BIO4 kampusom

SrbijaSvet

14.6.2024 14:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Američka kompanija Medtronic dolazi u Srbiju, sarađivaće sa BIO4 kampusom Američka kompanija Medtronic dolazi u Srbiju, sarađivaće sa BIO4 kampusom
Američka inovativna kompanija u oblasti medicine i medicinskih pomagala Medtronic doći će u Srbiju, nakon što je danas potpisala memorandum o razumevanju sa Ministarstvom... Američka kompanija Medtronic dolazi u Srbiju, sarađivaće sa BIO4 kampusom

Američka inovativna kompanija u oblasti medicine i medicinskih pomagala Medtronic doći će u Srbiju, nakon što je danas potpisala memorandum o razumevanju sa Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i budućim BIO4 kampusom.

Resorna ministarka Jelena Begović rekla je novinarima u Vladi Srbije, nakon potpisivanja memoranduma, da će sa tom kompanijom biti uspostavljena saradnja u oblasti nauke, razvoja inovacija, kao i saradnja u oblasti kliničkih studija.

„Ovakve kompanije su veoma bitne za Srbiju, zato što pokazuju da je Srbija prepoznata kao mesto kreacije, mesto sa talentima i kompanije kao što je ova, koje zapošljavaju skoro 100.000 ljudi i oko 12.000 naučnika, ulažu tri milijarde evra u istraživanja i razvoj, vide Srbiju kao partnera“, kazala je Begović.

Prema njenim rečima, Medtronic posluje i inovira uređaje od 1949. godine, poput mini-pejsmejkera i malih kamera za precizne dijagnostike, kao i uređaje koji reko neurostimulacije pomažu ljudima sa oštećenim nervnim sistemom.

Potpredsednik kompanije za Istočnu Evropu, Bliski Istok i Afriku Madžid Kadumi se zahvalio ministarki Begović što je pokrenula inicijativu, i što je jednoj takvoj kompaniji omogućeno da dođe u Srbiju, koju je pohvalio zbog načina na koji gleda u budućnost.

„Drago nam je da ćemo moći da sarađujemo u oblasti bioinženjeringa i biomedicine, kao i u primeni tehnologije u biološke svrhe“, kazao je Kadumi.

Dodao je da je Meditronic kompanija koja ima uticajnu ulogu u toj oblasti i ocenio da će saradnja sa Srbijom biti od velike koristi kako za samu državu, tako i za širi region Istočne Evrope.

Tagovi
NAUKA SRBIJA

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.