Leksikon 2022: Boris Antić

Očekujem da se nivo bezbednosti u saobraćaju podigne na još viši nivo

InfrastrukturaSrbijaSvet

14.1.2023 17:38 Autor: Miljan Paunović 12

Očekujem da se nivo bezbednosti u saobraćaju podigne na još viši nivo Očekujem da se nivo bezbednosti u saobraćaju podigne na još viši nivo
Profesor dr Boris Antić rođen je u Bihaću, a osnovno i srednje obrazovanje stekao je u Beogradu. Na katedri za bezbednost saobraćaja Saobraćajnog fakulteta... Očekujem da se nivo bezbednosti u saobraćaju podigne na još viši nivo

Profesor dr Boris Antić rođen je u Bihaću, a osnovno i srednje obrazovanje stekao je u Beogradu. Na katedri za bezbednost saobraćaja Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu diplomirao je 1998. godine. Doktorirao je 2012. godine.

Tokom svoje karijere objavio je dva udžbenika. Aktivno učestvuje u realizaciji nastave na svim nivoima studija i član je Inženjerske komore Srbije. Kao predsednik i stalni član Komisije Instituta Saobraćajnog fakulteta u Beogradu za saobraćajno-tehnička veštačenja učestvovao je u izradi više od 2.000 ekspertiza saobraćajnih nezgoda u drumskom saobraćaju.

Profesora Antića pitali smo koji su to događaji i ličnosti, prema njegovom mišljenju, obeležili 2022. godinu.

Događaj godine

– Posmatrano u ličnom, kako porodičnom tako i profesionalnom smislu, rođenje sina Jakova i izbor za redovnog profesora su mi obeležili 2022. godinu. Ono što se na sve nas u Srbiji odrazilo, a takođe i na globalnom nivou, je sukob između Rusije i Ukrajine.

Ličnost godine

– Mišljenja sam da je Novak Đoković, nakon svih problema i izazova sa kojima se suočio početkom godine, pokazao kako se treba uzdići i pokazati uspešnost i profesionalizam na pravi način.

Najbolji poslovni potez godine

– Uvek me raduje ulaganje u nauku i uspešnost mojih studenata koji nakon završenog Saobraćajnog fakulteta po pravilu bivaju na uticajnim pozicijama u pogledu unapređenja bezbednosti saobraćaja u Srbiji.

Poslovni promašaj godine

– Pripremljena Strategija bezbednosti saobraćaja Republike Srbije za period 2022-2030. godine sa akcionim planovima nije ugledala svetlost dana. To je značajno usporilo strateški razvoj Srbije u pogledu unapređenja bezbednosti saobraćaja.

Očekivanja u 2023. godini

– Mišljenja sam da bi svi nadležni subjekti, a posebno Agencija za bezbednost saobraćaja, nadležno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i MUP, kroz kooperaciju, koordinaciju i komunikaciju, uz realizaciju projekata zasnovanih kako na nauci, tako i na struci, trebalo da podignu nivo bezbednosti saobraćaja u Srbiji na još viši nivo.

  • GOCA BG

    14.1.2023 #1 Author

    Slazem se,davno je trebalo da se bezbednost u saobracaju podigne na visi nivo..

    Odgovori

  • BRANA19

    14.1.2023 #2 Author

    I treba! Nadamo se…

    Odgovori

  • Moon

    15.1.2023 #3 Author

    Dal ce to zaustaviti bahate vizace

    Odgovori

  • Maria

    15.1.2023 #4 Author

    I mi očekujemo…

    Odgovori

  • LJUBIŠA

    15.1.2023 #5 Author

    Kada se bahatost na putu
    bude kažnjavala onako kako dolikuje

    Odgovori

  • Dea

    15.1.2023 #7 Author

    Na zalost,,svuda pa i ovoj bransi se zaposljava preko veze na odgovornim pozicijama,zato i ne napredujemo u tom smislu

    Odgovori

  • Milovan94

    15.1.2023 #8 Author

    Ova godina stvarno treba da bude godina povećanja bezbednosti u saobraćaju jer na taj način jedino možemo smanjiti ogroman broj poginulih u saobraćaju.

    Odgovori

    • N.N.

      18.1.2023 #9 Author

      Slazem se, treba da se poradi na povecanju bezbednosti u saobracaju.

      Odgovori

  • LIMUN ŽUT

    15.1.2023 #11 Author

    Postoji jedna stvar o kojoj se i ne vodi računa a to je niskokvalifikovana stopa zaposlenih u policiji, pa bi trebalo i na tome da se poradi.

    Odgovori

  • TATJANA

    16.1.2023 #12 Author

    Sve više treba raditi na bezbednosti jer je svakodnevno veliki broj nezgoda

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...