vlada srbije donela odluku o poljoprivredno-prehrambenim proizvodima

Ograničen uvoz jestivog ulja i margarina na devet meseci

Srbija

8.3.2024 18:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ograničen uvoz jestivog ulja i margarina na devet meseci Ograničen uvoz jestivog ulja i margarina na devet meseci
Vlada Srbije donela je Odluku o kvantitativnom ograničenju uvoza poljoprivredno-prehrambenih proizvoda kako bi se zaštitila domaća proizvodnja i primarni proizvođači, a odnosi se na... Ograničen uvoz jestivog ulja i margarina na devet meseci

Vlada Srbije donela je Odluku o kvantitativnom ograničenju uvoza poljoprivredno-prehrambenih proizvoda kako bi se zaštitila domaća proizvodnja i primarni proizvođači, a odnosi se na kvartalne dozvole za uvoz jestivog suncokretovog ulja i margarina.

„Ograničenje uvoza za te poljoprivredno-prehrambene proizvode (jestivo ulje i margarin) važiće devet meseci i to u količini proseka uvoza u prethodne četiri godine“, navela je Vlada Srbije.

Vlada Srbije usvojila je i Uredbu o utvrđivanju Programa finansiranja projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja sa teritorija izrazito nedovoljno razvijenih opština, odnosno jedinica lokalne samouprave iz četvrte grupe, u 2024. godini.

Članovi Vlade Srbije usvojili su u i dopunjenu Uredbu o vanrednoj interventnoj meri podrške pravnim licima i preduzetnicima koji skladište malinu i višnju, roda 2022. godine, radi izmirenja obaveza prema proizvođačima.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...