gradski sekretar o novom projektu

Osim glavne autobuske stanice Beograd dobija i stanicu Jug na Autokomandi

InfrastrukturaSrbija

16.8.2024 13:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Osim glavne autobuske stanice Beograd dobija i stanicu Jug na Autokomandi Osim glavne autobuske stanice Beograd dobija i stanicu Jug na Autokomandi
Vršilac dužnosti gradskog sekretara za saobraćaj Bojan Bovan izjavio je da će Beograd pored nove glavne autobuske stanice na Novom Beogradu, dobiti još jednu... Osim glavne autobuske stanice Beograd dobija i stanicu Jug na Autokomandi

Vršilac dužnosti gradskog sekretara za saobraćaj Bojan Bovan izjavio je da će Beograd pored nove glavne autobuske stanice na Novom Beogradu, dobiti još jednu autobusku stanicu „Jug“ i to na Autokomandi, prenosi N1.

Kako je istakao, radovi traju već duže vreme i očekuje se da će ona biti puštena u saobraćaj otprilike kada i centralna autobuska stanica na Novom Beogradu, do kraja septembra.

„Moramo da ukinemo prelazak međugradskih autobusa preko Gazele, jer samo tako možemo da rasteretimo najfrekventniju beogradsku saobraćajnicu i na taj način smanjimo velike saobraćajne gužve koje se tu prave, a onda razlivaju širom Beograda“, istakao je Bovan.

Dodao je da ukidanje međugradskog saobraćaja preko Gazele nije ničiji hir, već rezultat ozbiljne stručne ekspertize koju su uradili stručnjaci za saobraćaj još pre nekoliko godina. Istakao je da do sada nisu postojali uslovi da se ona i realizuje.

Prema rečima Bovana, uslovi nisu postojali jer nije bila gotova obilaznica oko Beograda, a onda ni centralna autobuska stanica koja se nalazi na Novom Beogradu.

Dodao je da će postojati i posebni autobusi gradskog prevoza koji će tu saobraćati i koji će sa autobuske stanice „Jug” razvoziti putnike koji budu želeli da idu put Slavije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.