raspisana nabavka za izvođača radova u bulevaru patrijarha pavla

Šapić: Novi beogradski “buvljak” u novembru, autobuska stanica početkom 2024. godine

Srbija

3.10.2023 15:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Šapić: Novi beogradski “buvljak” u novembru, autobuska stanica početkom 2024. godine Šapić: Novi beogradski “buvljak” u novembru, autobuska stanica početkom 2024. godine
Gradonačelnik Beograda u ostavci Aleksandar Šapić je danas izjavio da očekuje da početkom 2024. godine sav međugradski autobuski saobraćaj bude premešten sa sadašnje Beogradske... Šapić: Novi beogradski “buvljak” u novembru, autobuska stanica početkom 2024. godine

Gradonačelnik Beograda u ostavci Aleksandar Šapić je danas izjavio da očekuje da početkom 2024. godine sav međugradski autobuski saobraćaj bude premešten sa sadašnje Beogradske autobuske stanice (BAS) na novu koja se još uvek gradi u Novom Beogradu.

Potvrdio je da radovi kasne pet godina i da su ponovo pokrenuti uz pomoć Vlade, Ministarstva finansija i novog rukovodstva BAS. Nova autobuska stanica će biti uz takođe novu železničku stanicu u tom delu grada.

„Samo u Portugaliji postoji autobuska stanica koja je praktičnija od ove koja se gradi kod nas u Beogradu“, rekao je Šapić novinarima tokom posete gradilištu Otvorenog tržnog centra „Beogradski buvljak“ na Miljakovcu.

Upitan o izgradnji prve i treće deonice Bulevara patrijarha Pavla u Rakovici, Šapić je naveo da je raspisana nabavka za izvođača radova prve deonice, jer je prethodni odbio da radi po utvrđenoj ceni, ali se nada da će se brzo doći do novog izvođača radova.

Šapić je tom prilikom istakao da je očekivani rok za završetak radova na Otvorenom tržnom centru (OTC) „Beogradski buvljak“ kraj novembra, mesec dana pre nego što je predviđeno ugovorom.

OTC je koštao više od 900 miliona dinara, i ima parking sa 130 mesta. S drugim delovima Beograda ga povezuje devet autobuskih linija, prenosi Beta.

Šapić je naveo da će biti analiziran promet „buvljaka“ i tome će se prilagoditi javni prevoz. Ocenio je da će “još oko 50.000 ljudi moći da do tog objekta dođe peške za deset do 15 minuta.”

On je na gradilištu OTC rekao da Beograd premeštanjem „buvljaka“ na Miljakovac dobija „dostojanstvenu i civilizovanu buvlju pijacu kakvu i zaslužuje“, a da će parcela gde se do sada nalazila biti očišćena i vraćena vlasniku, privatniku.

  • Maky

    3.10.2023 #1 Author

    Fino, da vidimo kako ce sve to izgledati….

    Odgovori

  • AJA

    3.10.2023 #2 Author

    Bas me zanima kako ce izgledati

    Odgovori

  • tamara71

    3.10.2023 #3 Author

    Trebalo je da bude gotovo prosle godine

    Odgovori

  • SHALIMAR

    3.10.2023 #4 Author

    Videcemo,uskoro ce 2024

    Odgovori

  • SENSEI

    4.10.2023 #5 Author

    Razdvajanje autobuske i železničke stanice je velika greška

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...