kamen temeljac postavljen pre šest godina

Ponovo probijen rok za izgradnju glavne autobuske stanice u Beogradu

InfrastrukturaVesti

1.2.2024 08:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Ponovo probijen rok za izgradnju glavne autobuske stanice u Beogradu Ponovo probijen rok za izgradnju glavne autobuske stanice u Beogradu
Izgradnja Glavne autobuske stanice u Beogradu traje već godinama, a iako je predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić najavio da će prvi autobusi sa... Ponovo probijen rok za izgradnju glavne autobuske stanice u Beogradu

Izgradnja Glavne autobuske stanice u Beogradu traje već godinama, a iako je predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić najavio da će prvi autobusi sa nove stanice krenuti u januaru 2024. godine, u Bloku 42 se nalaze samo radnici i građevinske mašine, zabeležio je N1.

Poslednje obećanje dato je 7. novembra prošle godine, kada je Šapić izjavio da će od januara 2024. godine celokupan autobuski saobraćaj u prestonici biti prebačen na novu autobusku stanicu na Novom Beogradu.

Tada je rekao i da će najpre biti pušten autobuski saobraćaj, a potom će se graditi stanična zgrada.

Novi rok za završetak dao je ministar finansija Siniša Mali, koji je najavio april kao datum kada će međugradski autobusi umesto iz centra grada kretati sa Novog Beograda.

Priča o preseljenju glavne autobuske stanice traje već sedam godina., podseća N1.

Ugovor između BAS-a i Grada Beograda o preseljenju je potpisan 2017. godine, a već sledeće 2018. je postavljen kamen temeljac. Mali je tada obećao da će prvi putnici odatle krenuti već 2019. godine.

To se, međutim, nije desilo, a Šapić je ispraćajući 2023. godinu rekao da je konačno „raspetljan Gordijev čvor“ i da će to biti najmodernija stanica.

  • Mike

    1.2.2024 #1 Author

    Navikli smo da ne znaju ništa da urade kako treba, da nas to košta debelo, da se oni dobro ugrade i zato to dugo traje, ali napraviti novu stranicu autobusku, na totalno pogrešnom mestu- to je baš „veliki uspeh“! Povezanost sa gradom očajna, plus dolazak i odlazak autobusa preko mostova poseban horor… Zamislite tek metro, expo… 🤣

    Odgovori

  • Inquiete

    1.2.2024 #3 Author

    Od njih ništa drugo nismo ni očekivali.

    Odgovori

  • PAVLE-2005

    1.2.2024 #4 Author

    Pa bice polako gde se žurite

    Odgovori

  • MARAMACA

    1.2.2024 #5 Author

    Ko zna sta je u pitanju…

    Odgovori

  • ŽIZI

    3.2.2024 #6 Author

    Mnogo rokova je probijeno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...