Održivost kao imperativ

OTP banka predstavila Izveštaj o održivom poslovanju

SrbijaU fokusu

30.8.2023 17:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

OTP banka predstavila Izveštaj o održivom poslovanju OTP banka predstavila Izveštaj o održivom poslovanju
OTP banka predstavila je javnosti svoj Izveštaj o održivom poslovanju za 2022. godinu koji objedinjuje rezultate ostvarene u oblasti korporativne odgovornosti i uticaja na... OTP banka predstavila Izveštaj o održivom poslovanju

OTP banka predstavila je javnosti svoj Izveštaj o održivom poslovanju za 2022. godinu koji objedinjuje rezultate ostvarene u oblasti korporativne odgovornosti i uticaja na društvo i prirodno okruženje.

Predstavljeni izveštaj urađen je u skladu sa najrasprostranjenijom metodologijom Global Reporting Initiative (GRI), definisanim stubovima ESG strategije i OTP banke Srbija, kao i matične OTP Grupe. Svoje prioritete u oblasti održivog poslovanja banka je identifikovala u skladu sa globalnim i lokalnim prilikama, izazovima i trendovima, kao i očekivanjima svih zainteresovanih strana, navodi se u saopštenju i dodaje da su aktivnosti realizovane u 2022. direktno doprinose ostvarenju devet ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija.

Tokom prethodne godine OTP banka pozicionirala se kao predvodnik „zelene“ tranzicije, a veliki broj projekata i pokrenutih inicijativa prepoznate su i nagrađene od strane stručne i šire zajednice, uključujući i od Srpske asocijacije menadžera za Društveno odgovornu kompaniju godine, istaknuto je u saopštenju.

Prilikom predstavljanja Izveštaja, Milena Mićanović, direktorka za komunikacije i odnose sa javnošću OTP banke, istakla je da je održivost u samim temeljima ukupnog poslovanja OTP banke i da će naredne godine proteći u znaku ispunjenja ambicioznih ciljeva.

„Nastojanje OTP banke kao jedne od vodećih finansijskih institucija i lidera u kreditiranju privrede i stanovništva je da aktivno učestvuje u izgradnji održive budućnosti i bude primer odgovornog poslovanja. Verujem da smo realizacijom brojnih projekata i inicijativa iz sfera zaštite životne sredine, kulture, književnosti, sporta, preduzetništva i filantropije dokazali snažnu posvećenost i stratešku usmerenost ka ispunjenju Ciljeva održivog razvoja, delujući na osnovu naših ESG i CSR strategija. Zajedno sa matičnom OTP Grupom imamo za cilj da budemo regionalni lider u finansiranju održivog i postepenog prelaska na niskougljeničnu ekonomiju“, izjavila je Mićanović.

OTP banka kontinuirano implementira inovativne načine za ostvarenje energetske efikasnosti. Tako je, na primer, na krovu centralne zgrade izgrađena solarna elektrana, pa proizvedena električna energija ide u sistem snabdevanja EPS-a. Sve ekspoziture povezane su na sistem koji omogućuje da se rasveta svuda gasi istovremeno, a Banka ima i zaključen ugovor o potpunom snabdevanju električnom energijom iz obnovljivih izvora (100% ZelEPS), navodi se u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...