očekuje se rast domaćeg tržišta kapitala

OTP Fund Management i OTP banka Srbija preuzeli Iliriku DZU

Srbija

12.7.2023 10:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

OTP Fund Management i OTP banka Srbija preuzeli Iliriku DZU OTP Fund Management i OTP banka Srbija preuzeli Iliriku DZU
OTP Fund Management zajedno sa OTP bankom Srbija, tržišnim liderom u kreditiranju stanovništva i privrede, obavio je akviziciju srpskog subsidijara društva za upravljanje investicionim... OTP Fund Management i OTP banka Srbija preuzeli Iliriku DZU

OTP Fund Management zajedno sa OTP bankom Srbija, tržišnim liderom u kreditiranju stanovništva i privrede, obavio je akviziciju srpskog subsidijara društva za upravljanje investicionim fondovima Ilirika Grupe sa sedištem u Ljubljani.

“Ovo je jedan u nizu ambicioznih planova OTP Grupe na tržištu investicionih fondova u Srbiji, finansijskim segmentom sa trenutno niskom penetracijom proizvoda, ali i značajnim potencijalom za rast”, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Atila Banfi (Attila Banfi), predsednik Upravnog odbora OTP Fund Management izjavio je da je ovom transakcijom OTP Grupa postala aktivan učesnik na lokalnom tržištu kapitala. On je precizirao da se, prema propisima koji se odnose na tržište kapitala u Srbiji, investicioni fondovi mogu nuditi klijentima samo ako društvo za upravljanje imovinom posluje u Srbiji.

„Želeli smo da ispunimo taj uslov, imajući u vidu da do sada investicioni fondovi nisu bili prisutni u ponudi proizvoda privatnog bankarstva OTP banke Srbija“, naveo je Banfi. 

Predrag Mihajlović, CEO & predsednik Izvršnog odbora OTP banke Srbija je tim povodom naveo da će akvizicijom banka značajno proširiti asortiman proizvoda i usluga na tržištu kapitala. “Investicione usluge biće dostupne našim klijentima privatnog bankarstva, segmentu stanovništva, kao i klijentima iz privrede, uz istovremeno proširivanje spektra kanala prodaje”, rekao je Mihajlović.

Sa ukupnom aktivom od 6,91 milijardi evra, OTP banka Srbija je jedna od vodećih banaka u zemlji nakon uspešne integracije bivše Vojvođanske banke i Societe Generale Srbija. OTP je prva banka u Srbiji prema tržišnom udelu i kreditima fizičkim licima i privredi i druga po obimu aktive i depozita.

Atila Banfi veruje da je moguće da OTP banka Srbija postane dominantan učesnik na investicionom tržištu u periodu od narednih pet godina, čemu trenutno niska tržišna penetracija služi kao odlična polazna osnova. „Naši proizvodi i usluge osmišljeni su da regiji pomognu da ostvari rast koji je veći od proseka u EU”, dodao je Banfi. „Verujemo u budućnost centralne i istočne Evrope i želimo aktivno da doprinesemo razvoju ovog regiona”.

Tagovi
BANKE BERZA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...