Projekat digitalizacije poljoprivredne delatnosti u Mokrinu

OTP banka Srbija finansijski partner “Digitalnog sela”

AgrobiznisBiznisSrbija

17.7.2023 13:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

OTP banka Srbija finansijski partner “Digitalnog sela” OTP banka Srbija finansijski partner “Digitalnog sela”
Potpisivanjem Memoranduma o saradnji OTP banka Srbija pridružila se kao prvi finansijski partner na projektu „Digitalnog sela“, koji su Delta Holding, Institut BioSens i... OTP banka Srbija finansijski partner “Digitalnog sela”

Potpisivanjem Memoranduma o saradnji OTP banka Srbija pridružila se kao prvi finansijski partner na projektu „Digitalnog sela“, koji su Delta Holding, Institut BioSens i Mokrin House pokrenuli 2022. godine. Projekat je pionirska inicijativa u segmentu sveobuhvatne digitalne transformacije ukupne poljoprivredne delatnosti u Mokrinu.

Zahvaljujući ovoj saradnji, poljoprivrednim proizvođačima koji su članovi „Digitalnog sela“ biće obezbeđen pristup svim agro-uslugama i proizvodima iz portfolija, kao što su investicioni krediti, krediti za obrtna sredstva, korišćenje digitalnih servisa banke, ali i brojne mogućnosti finansijske edukacije.

„Digitalno selo“ ima za cilj stvaranje mogućnosti za lakšu, efikasniju i održiviju proizvodnju, veću zaradu poljoprivrednih proizvođača i privlačniji život na selu, sa posebnim fokusom na mlade.

„Digitalizacija poljoprivredne proizvodnje jedna je od ključnih pretpostavki za oživljavanje i modernizaciju života na selu i privlačenja mladih za ostanak i povratak u seoske sredine. Ovakvi projekti menjaju percepciju i unapređuju ukupan kvalitet života u selima. Priključenje OTP banke projektu ‘Digitalno selo’ će taj trend dodatno ubrzati“, izjavio je prilikom potpisivanja Memoranduma Branimir Brkljač, osnivač Mokrin House-a.

Sa razvijenom i specijalizovanom ponudom proizvoda i velikim brojem klijenata, OTP banka Srbija veliki značaj pridaje poslovanju u domenu poljoprivrede u Srbiji.

„Podaci pokazuju da je oko 70 odsto ukupne globalne obradive zemlje u rukama malih poljoprivrednika, ali da oni na svetskom tržištu učestvuju samo sa 35 odsto proizvoda. Nadamo se da ćemo pridruživanjem ‘Digitalnog sela’ pomoći da se ta statistika promeni na bolje kao i da ćemo biti u prilici da omogućimo sadržajniji kulturni život u Mokrinu“, izjavila je prilikom potpisivanja Memoranduma Marija Popović, članica Izvršnog odbora OTP banke Srbija zadužena za poslove sa privredom.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...