Do 2023. godine investirano 2,8 miliona evra

Otvoren novi pogon fabrike Spintec u Nišu

InvesticijeSrbijaU fokusu

27.6.2024 08:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Otvoren novi pogon fabrike Spintec u Nišu Otvoren novi pogon fabrike Spintec u Nišu
U Nišu je otvoren novi pogon fabrike Spintec, a svečanom otvaranju i presecanju trake prisustvovali su brojni predstavnici ove kompanije iz Hong Konga i... Otvoren novi pogon fabrike Spintec u Nišu

U Nišu je otvoren novi pogon fabrike Spintec, a svečanom otvaranju i presecanju trake prisustvovali su brojni predstavnici ove kompanije iz Hong Konga i Kine, kao i rukovodstvo grada Niša. Ova kompanija u Nišu posluje od 2018. godine, a u proširenje kapaciteta biće uloženo pet miliona evra, od čega je već investirana polovina te sume.

Spintec zapošljava 450 radnika u Kini, dok u Nišu ima 83 zaposlena. Do 2023. godine investirali su 2,8 miliona evra, a na otvaranju novog pogona nije rečeno koliko će još Nišlija naći zaposlenje u ovoj fabrici, prenosi gradskiportal018.rs.

Jedan od vlasnika Stiven Čan (Steven Chan) poručio je da obeležavaju i 20 godina kompanije. On je dodao da otvaranje novog pogona pokazuje i prijateljstvo kineskog i srpskog naroda.

“Otvaranje ovog postrojenja nije samo još jedno dostignuće, već ono pokazuje dobru sinergiju i saradnju između timova u Kini i Srbiji. Saradnja nije samo u oblasti posla, već se ogleda i u prijateljstvu, razmeni znanja i kulture”, dodao je Čan.

Članovima ove kompanije obratila se gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

“Zahvaljujem vam na tome što ste izabrali Niš za mesto gde će se vaša fabrika razvijati i, kako vidim, ne samo razvijati od 2018. godine, već i širiti. Ovaj svečani događaj pokazuje dve stvari – da smo grad sa povoljnim poslovnim okruženjem i da smo jako dobri partneri”, poručila je gradonačelnica.

Ona je pohvalila Spintec što je deo dualnog obrazovanja i istakla da Niš ima kapacitete da nastavi saradnju i preko fakulteta i Naučno-tehnološkog parka.

Spintec Precision grupa je osnovana u Hong Kongu 2004. godine.

Bavi se proizvodnjom preciznih metalnih zupčanika, pužnih prenosnika, osovina, navojnih vretena i ostalih delova za automobilsku industriju i medicinsku opremu. Pužni prenosnici proizvedeni u Nišu mogu se naći u elektronskoj parking kočnici i retrovizoru.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.