Prijavljivanje do 2. Maja

Otvoren Organic konkurs NLB Komercijalne banke

PreduzetnikSrbija

27.3.2023 13:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Otvoren Organic konkurs NLB Komercijalne banke Otvoren Organic konkurs NLB Komercijalne banke
NLB Komercijalna banka raspisala je Organic konkurs za najbolji projekat proizvodnje, prerade i prodaje organske hrane i proizvoda koji će biti otvoren do 2.... Otvoren Organic konkurs NLB Komercijalne banke

NLB Komercijalna banka raspisala je Organic konkurs za najbolji projekat proizvodnje, prerade i prodaje organske hrane i proizvoda koji će biti otvoren do 2. maja, a vrednost nagradnog fonda je 2,5 miliona dinara, saopštila je danas ta banka.

Pored glavne nagrade u iznosu od milion dinara banka će dodeliti i tri specijalna priznanja, sa ciljem da podstakne snažnije uključivanje mladih i žena u održiv način proizvodnje, kao i prodaju organskih proizvoda iz Srbije.

Banka će ove godine po prvi put sa po 500.000 dinara nagraditi najbolji projekat organske proizvodnje u kategoriji žena, kao i mladih do 40 godina starosti.

Istim iznosom stimulisaće i uslužni, ugostiteljski objekat (restoran, kafić, maloprodajni objekat, hotel i sl.), koji u svojoj ponudi ima najmanje jedan proizvod organskog porekla iz Srbije, za koji je potrebno dostaviti sertifikat o poreklu.

Uz njih, pravo učešća imaju svi poljoprivredni proizvođači sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvom, koji su sertifikovani ili u procesu sertifikacije za organsku proizvodnju, uključujući i proizvođače koji poseduju grupni sertifikat, odnosno ugovor sa organizatorom proizvodnje.

U prethodnih 11 godina na Organic konkursu učestvovalo je, kako je navedeno, 646 projekata iz cele zemlje, od kojih su nagrađene 42 održive ideje sa najvećim potencijalom da doprinesu zdravijoj i održivijoj budućnosti.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...