Ove nedelje ostvaren manji promet

Pad cena pšenice i kukuruza na Produktnoj berzi

AgrobiznisBiznisSrbija

17.3.2023 15:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 13

Pad cena pšenice i kukuruza na Produktnoj berzi Pad cena pšenice i kukuruza na Produktnoj berzi
Na domaćem robno-berzanskom tržištu prisutan je dalji pad cena žitarica i uljarica. Drugu nedelju zaredom, pšenica je beležila primat u trgovanju na Produtnoj berzi... Pad cena pšenice i kukuruza na Produktnoj berzi

Na domaćem robno-berzanskom tržištu prisutan je dalji pad cena žitarica i uljarica. Drugu nedelju zaredom, pšenica je beležila primat u trgovanju na Produtnoj berzi u Novom Sadu, a tokom sedam dana prometovano je 2.273 tona robe, ukupne vrednosti 71.267.430 dinara.

U odnosu na prethodnu nedelju, promet je manji za 40,18 odsto.

Na tržištu kukuruza, veća aktivnost kupaca zabeležena je u drugoj polovini nedelje. Ovom žitaricom se trgovalo u cenovnom rasponu od 25,50 do 26,50 din/kg bez PDV-a, uz ponderisanu cenu od 25,99 din/kg bez PDV-a, što je pad od 5,16 odsto u odnosu na prethodnu nedelju.

Pšenica je količinski bila najdominantnija kultura u trgovanju, sa prometovanih 1.275 tona robe. U odnosu na prethodni period, bila je prisutna ponuda većih količina pšenice. Ponderisana cena iznosi 26,25 din/kg bez bez PDV-a, pokazujući pad od 4,49 odsto.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...