mogućnosti za dalju internacionalizaciju poslovanja privrednica i preduzetnica

PKS: Potpisan Memorandum o razumevanju sa asocijacijom „100 žena Davosa“

PreduzetnikSrbijaSvet

19.6.2024 15:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

PKS: Potpisan Memorandum o razumevanju sa asocijacijom „100 žena Davosa“ PKS: Potpisan Memorandum o razumevanju sa asocijacijom „100 žena Davosa“
Direktorka Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije (PKS) Branislava Simanić potpisala je danas u Kanu Memorandum o razumevanju sa asocijacijom „100 žena Davosa“. Asocijaciju „100... PKS: Potpisan Memorandum o razumevanju sa asocijacijom „100 žena Davosa“

Direktorka Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije (PKS) Branislava Simanić potpisala je danas u Kanu Memorandum o razumevanju sa asocijacijom „100 žena Davosa“.

Asocijaciju „100 žena Davosa“ čine uspešne poslovne žene iz čitavog sveta, a Memorandum o saradnji predstavlja osnov za buduću saradnju sa preduzetnicama iz Srbije, zainteresovanih za širenje poslovanja na drugim tržištima, saopštila je PKS.

„Ovo je ogromna šansa za sve naše poslovne žene i otvara mogućnosti za dalju internacionalizaciju poslovanja naših privrednica i preduzetnica, kao i širenje njihovih biznisa na međunarodna tržišta. Na nama je da kreiramo šanse i mogućnosti za naše preduzetnice, a na njima je da te šanse i mogućnosti što bolje i kvalitetnije iskoriste i na taj način unaprede svoje poslovanje“, rekla je Simanić.

Ona je podsetila da je u Srbiji pokrenuta i inicijativa WOBA (Women on boards Adria) usmerena na veće uključivanje žena u svim sferama.

Predsednica asocijacije „100 Žena Davosa“ Anino Amuva istakla je da je ova asocijacija posvećena razvoju ženskog biznisa i pružanju podrške preduzetnicama i najavila niz budućih, zajedničkih aktivnosti usmerenih na ekonomsko osnaživanje i umrežavanje žena preduzetnica.

  • LAV

    23.6.2024 #1 Author

    Jako su vazni ovakvi skupovi gde moze da se razmeni iskustvo.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.