Rekonstrukcija koštala više od 120 miliona evra

Plava dvorana Sava Centra otvara vrata 3. septembra

LifestyleSrbija

21.5.2024 15:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Plava dvorana Sava Centra otvara vrata 3. septembra Plava dvorana Sava Centra otvara vrata 3. septembra
Beograd i Srbija ponovo dobijaju mesto za najznačajnije kulturne događaje – koncerte, filmske projekcije, predstave i mjuzikle, poručila je danas generalna direktorka Sava Centra... Plava dvorana Sava Centra otvara vrata 3. septembra

Beograd i Srbija ponovo dobijaju mesto za najznačajnije kulturne događaje – koncerte, filmske projekcije, predstave i mjuzikle, poručila je danas generalna direktorka Sava Centra Kristina Milinčić i najavila da će od 3. septembra za posetioce ponovo biti otvorena čuvena Plava dvorana.

Milinčić je na konferenciji za medije podsetila da je kompanija Delta Holding investirala više od 120 miliona evra u rekonstrukciju Sava Centra, i dodala da otvaranje Plave dvorane označava završetak celokupnog projekta.

„Sava Centar tako može da ugosti najznačajnije kulturne događaje kao i najveće svetske kongrese i
poslovne događaje, koji broje više hiljada učesnika”, naglasila je Milinčić.

Milinčić, Labović, Vacić , Konstrakta/ Izvor: Sava Centar

Tokom radova na obnovi, povećan je kapacitet Plave dvorane, tako da ona sada ima ukupno 4.050 sedećih mesta, opremljena je tehnikom poslednje generacije, sa unapređenom akustikom i najvećim bioskopskim 3D platnom u regionu, a poseduje i 110 VIP loža, saopšteno je iz Sava Centra.

Koncert će, među prvima, u obnovljenoj dvorani održati Ana Đurić Konstrakta, i to 19. septembra. Konstrakta je novinarima rekla da sa beogradskim koncertom „kasni samo dve godine“ ali da je čekala da se otvori Sava Centar.

U Plavoj dvorani će u narednom periodu biti održani koncerti Kraljevske filharmonije iz Londona, zatim Jasmin Levi u pratnji Simfonijskog orkestra RTS-a, nastup fado dive Marize, premijera filma „Megdan“, mjuzikli kao i koncerti brojnih domaćih muzičkih zvezda.

O značaju Plave dvorane za kulturnu ponudu Beograda na konferenciji za medije govorila je sekretarka za kulturu Grada Beograda Nataša Mihailović Vacić dok je Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije istakla da će obnova Sava Centra doprineti kako ekonomskom razvoju zemlje, tako i jačanju reputacije naše destinacije.

  • Jj992

    21.5.2024 #1 Author

    Lepo mada ne vise nase

    Odgovori

  • SUNCE

    21.5.2024 #2 Author

    Drago mi je da je obnovljen Sava Cetar.Drago mi je da je to uradila Delta.nasa velika i mocna firma.

    Odgovori

  • LULELUKA

    21.5.2024 #3 Author

    Pa ovo su sjajne vesti

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.