poziv startap kompanijama da osmisle inovativni dizajn

Počele prijave za prvi OTP Connect izazov

SrbijaU fokusu

9.2.2024 18:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Počele prijave za prvi OTP Connect izazov Počele prijave za prvi OTP Connect izazov
OTP banka je u petak otvorila prijave za prvi Izazov u okviru svog inovacionog ekosistema OTP Connect, pod nazivom „Kažeš inovacija, misliš aplikacija“ namenjen... Počele prijave za prvi OTP Connect izazov

OTP banka je u petak otvorila prijave za prvi Izazov u okviru svog inovacionog ekosistema OTP Connect, pod nazivom „Kažeš inovacija, misliš aplikacija“ namenjen startap i IT kompanijama i timovima koji se bave različitim vrstama dizajna i razvojem mobilnih aplikacija – app, web, UX, kao i product development-om.

Kako se navodi u saopštenju, tema izazova je osmišljavanje dizajna i funkcionalnosti za Junior m-bank aplikaciju, što će predstavljati nastavak unapređenja jedinstvene i, na domaćem tržištu, prve debitne kartice za decu od 11 do 18 godina, OTP Junior kartice.

Prijave su otvorene od 9. do 29. februara, nakon čega sledi proces selekcije za ulazak timova u narednu fazu.

Od učesnika prvog Izazova očekuje se da predlože inovativni koncept rešenja, dok funkcionalnosti treba da budu adekvatne za uzrast dece koja će je koristiti. Kada je reč o žiriranju predstavljenih rešenja, ocenjuje se jačina dokaza istraživanja potreba korisnika, inovativnost, primena, funkcionalnosti, dizajn i kvalitet rešenja, istaknuto je u saopštenju.

Izazov pod sloganom „Napravi aplikaciju za dete u sebi“ biće sproveden u tri faze.

Timovi odabrani na osnovu prijava, ulaze u prvu fazu – dvodnevni Ideaton, događaj gde će biti izabrana tri tima sa konceptima rešenja koja zadovoljavaju selekcione kriterijume za ulazak u sledeću fazu. Druga faza je Razvoj ideja, višenedeljni proces tokom kog izabrani timovi rade na testiranju pretpostavki svojih ideja kroz eksperimente i izrađuju dizajnerski kompletno rešenje spremno za razvoj koji sprovodi interni tim banke. Finalna faza je Demo dan kada će validirana rešenja timova biti predstavljena i kada će ujedno biti odabrana najbolja rešenja, objašnjeno je u saopštenju.

Na Ideatonu će odabrani timovi dobiti po 3.000 evra za dalji razvoj dizajna i validaciju svojih rešenja, dok će na Demo danu pobednički tim biti nagrađen sa dodatnih 5.000 evra, sledi drugoplasirani sa 3.000 evra, a trećeplasirani sa 2.000 evra. Pored vrednih novčanih nagrada, OTP banka će svim učesnicima pružiti mentorstvo i podršku tokom celog procesa razvoja aplikacije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...